НОВИНИ

Два гола на Жиру помогнаха за успех на Франция над Швеция

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:09, 18.11.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Футбол
два гола жиру помогнаха успех франция швеция

Оливие Жиру бе точен на два пъти при победата на Франция с 4:2 срещу Швеция като домакин в последен мач от група А3 на Лигата на нациите.

С тази победа "петлите" изпратиха скандинавците във втората дивизия на турнира за Хърватия, която и през следващото издание на турнира ще играе сред най-добрите.

След двете си попадения Жиру вече има 44 за националния отбор и вече изостава само на седем от рекорда на легендата Тиери Анри.

Шведите изненадващо откриха резултата още в четвъртата минута с гол на Виктор Клаесон, който стреля от близко разстояние, а топката се отклони от Рафаел Варан и влезе в мрежата на Юго Лорис.

"Петлите" обаче изравниха в 16-та минута, когато Жиру получи подаване от Маркъс Тюрам и с изстрел по тревата изравни за 1:1.

Банжамен Павар пък направи обрата пълен в 36-та минута, като отново Тюрам бе замесен. Негов изстрел бе избит от защитник на гостите, но топката стигна именно до бранителя на Байерн Мюнхен, който от въздуха направи резултата 2:1.

Оливие Жиру вкара втория си гол в мача в 59-та минута, засичайки с глава центриране на Килиан Мбапе.

Две минути преди края гостите намалиха чрез Робин Куасон, но в добавеното време на срещата Кингсли Коман оформи крайното 4:2.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 100 души са арестувани след снощните демонстрации в Атина
Над 100 души са арестувани след снощните демонстрации в Атина
Без наргилета в Сандански заради коронавируса
Без наргилета в Сандански заради коронавируса