НОВИНИ

Два гола за 133 секунди осигуриха аванс на Ливърпул в двубоя с Виляреал

Ливърпул Садио Мане Върджил ван Дайк Джордан Хендерсън
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:50, 27.04.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Ливърпул победи Виляреал с 2:0 в първия полуфинален мач между двата отбора в Шампионска лига. Первис Еступинан си отбеляза автогол, а Садио Мане удвои преднината на мърсисайдци.

През първата част на стадион "Анфилд" домакините бяха по-активният отбор, но Херонимо Рули отрази удари на Луис Диас и Тиаго. В края на полувремето Тиаго стреля и в напречната греда.

След почивката попадение на Фабиньо бе отменено заради засада. Възпитаниците на Юрген Клоп продължиха да атакуват и откриха резултата в 53-ата минута. Центриране на Джордан Хендерсън се отби от крака на Первис Еступинан и прехвърли Херонимо Рули за 1:0.

Само 133 секунди по-късно "червените" удвоиха аванса си. Мохамед Салах изведе Садио Мане сам срещу вратаря в наказателното поле и сенегалецът оформи крайния резултат. Това е 14-ият му гол в елиминационната фаза на надпреварата. С това попадение той изравни постижението на Дидиер Дрогба за африкански футболист с най-много голове в елиминациите на Шампионска лига.

Преди последния съдийски сигнал Андрю Робъртсън също изпрати топката в противниковата врата, но голът не бе зачетен заради засада.

Реваншът между двата отбора на "Естадио де ла Керамика" ще се изиграе на 3 май (вторник) от 22.00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежи и условия за градушки
Валежи и условия за градушки
Вратарска грешка отдалечи Интер от титлата след загуба в Болоня
Вратарска грешка отдалечи Интер от титлата след загуба в Болоня