НОВИНИ

Два мача днес затварят 14-ия кръг на Първа футболна лига

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:03, 17.10.2022
Чете се за: 04:30 мин.
Спорт
ботев враца арда нулево реми първа лига
Слушай новината

Отборът на Берое Стара Загора приема Лудогорец в последния мач от 14-ия кръг в Първа Лига. Двубоят е тази вечер от 20.00 часа.

Домакините ще преследват първа победа и първи гол под ръководството на новия си треньор Николай Киров. Наставникът няма да може да използва централния си нападател Калоян Кръстев, който получи травма срещу "орлетата" и днес няма да може да вземе участие в мача. Очаква се халфът Серкан Юсеин да бъде титуляр срещу бившия си тим.

Атаката на домакините ще бъде водена от голмайстора на отбора до момента Абубакар Тунгара. Офанзивният халф има 7 гола от началото на сезона. Очаква се Берое отново да действа с трима централни защитници - Тома Фонтен, Стилиян Николов и Димитър Пиргов. Сред титулярите ще се завърне Стив и Траоре.

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа най-вероятно ще направи промени в своя състав, тъй като отборът му се намира в натоварен цикъл от мачове. Словенецът не може да разчита на Доминик Янков, който беше опериран наскоро. Любопитно е дали наставникът ще заложи на Кирил Десподов, след като нападателят не игра при победата над ХИК Хелзинки в четвъртък. Очаква се този път атаката да бъде водена от Игор Тиаго.

При успех днес, Лудогорец ще излезе на второ място във временното класиране, като изоставането му от лидера ЦСКА 1948 ще е само точка. Главен арбитър на мача в Стара Загора е Валентин Железов.

От 17.30 ч. Локомотив Пловдив приема Славия в един от интересните мачове на 14-ия в Първа Лига.

"Черно-белите" ще се опитат да се реваншират пред своите фенове за загубата с 1:3 от ЦСКА 1948, която беше първа за тях у дома през сезона. Славия също показва стабилни игри, като през седмицата надви с 2:1 Левски в отложен мач.

Треньорът на домакините Александър Томаш ще може да използва бразилеца Евандро, който е възстановен и тренира наравно със своите съотборници. Очаква се на върха на атаката на пловдивчани да действа Димитър Илиев.

Наставникът на Славия Златомир Загорчич няма да може да разчита на Ертан Томбак и Тони Тасев за днешната среща. Двамата имат контузии от мача с Левски. Очаква се като десен бек да играе Константин Чешмеджиев, а на мястото на Тасев да се появи Емил Стоев. Възстановен е Ахмед Ахмедов е днес той най-вероятно отново ще поведе атаката на "белите". Главен съдия на мача на "Лаута" е Георги Гинчев.

В класирането на Първа лига начело е тимът на ЦСКА 1948 с актив от 30 точки, следван от ЦСКА София с 28, трети е Лудогорец с 26 точки. Левски заема четвърто място с 25 точки. Толкова има и Локо Пд, намирайки се на пета позиция. Черно море затваря първата шестица в подреждането с актив от 24 точки. Славия заема седмо място също с 24 точки и при успех днес над Локомотив Пд може да се намести в челото. Същото обаче могат да направят и "черно-белите", ако спечелят домакинството си днес.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експерт по киберсигурност: Русия едва ли ще допусне екстрадицията на хакера, извършил атаката у нас
Експерт по киберсигурност: Русия едва ли ще допусне екстрадицията на хакера, извършил атаката у нас
Протест срещу проект за транспортен подлез до река Марица в Пловдив
Протест срещу проект за транспортен подлез до река Марица в Пловдив