НОВИНИ

Два от четири пожара са овладени край Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
08:18, 13.07.2024
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Продължава гасенето на пожара и в Средна гора в района на селата Михилци и Песнопой, където от вчера също е обявено частично бедствено положение.

Другите две огнища край Сърнегор и Отец Паисиево късно снощи са ликвидирани от останалите на място 14 екипа на пожарната и горското стопанство.

В село Михилци, където огънят стигна близо до крайните къщи, нощта е минала спокойно. Това обяви за БНТ кметът Божанка Пампурова. Има готовност за евакуация на хора при необходимост.

Днес ще се прецени дали отново да се ползват военни хеликоптери, заради необходимостта от тях и в други части на страната. Още една верижна машина ще се включи в овладяването на стихията. Продължава и работата по обезопасяването на склада на ВМА, където се съхраняват бутилки с въглероден диоксид. От община Хисар призоваха доброволци и днес да се включат в гасенето.

Обстановката остава сложна, съобщиха за БНТ от пожарната. На терен освен пожарникари от Пловдивска област има екипи от София, Габрово и Копривщица. Областният управител на Пловдив е призовал доброволци да се включат, за да се ликвидира пожара в квартал Миромир на село Михилци, където е най-близо до къщите.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засега няма опасност пожарът по границата със Северна Македония да премине на наша територия
Засега няма опасност пожарът по границата със Северна Македония да премине на наша територия
13 къщи изгоряха в Хасковска област заради пожарите в района
13 къщи изгоряха в Хасковска област заради пожарите в района