НОВИНИ

Два тайбрека класираха Надал за 12-и път на четвъртфиналите в Индиън Уелс

два тайбрека класираха надал път четвъртфиналите индиън уелс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:29, 17.03.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Рекордьорът по титли от "Големия шлем" Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Индиън Уелс, след като надигра Райли Опелка в два тайбрека – 7-6 (3), 7-6 (5), за около два часа и 15 минути игра.

Шампионът на Аустрелиън Оупън и Акапулко взе откриващата част, която мина под диктовката на сервиращите, след дълъг гейм, в който бе по-солиден от двамата и спечели след 7-3 точки. Във втория представителят на домакините стигна до първия пробив в двубоя в петия гейм, който след това затвърди на собствен сервис. Испанският матадор обаче се върна бързо в битката за сета, а след това спорът бе решен от нов тайбрек.

В него Надал стигна до три мачбола при 6-3. Опелка спаси две от точките, но капитулира при третата и така трикратният шампион в турнира стигна до последните осем в надпреварата за 12-и път в своята кариера. За него това бе 18-а поредна победа от началото на годината, като той продължава да няма поражение. Следващият му опонент е старият познайник Ник Кирьос.

Ексцентричният австралиец се класира за 1/4-финалите без игра след отказа на Яник Синер от Италия. Другият четвъртфинал в горната половина противопоставя действащия шампион в калифорнийската пустиня Камерън Нори, елиминирал американеца Дженсън Бруксби в два сета, и Карлос Алкарас от Испания, който се справи с френския ветеран Гаел Монфис.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полякиня спечели конкурса "Мис Свят"
Полякиня спечели конкурса "Мис Свят"
От "Възраждане" настояха за освобождаването на кораба "Царевна" от Мариупол
От "Възраждане" настояха за освобождаването на кораба "Царевна" от Мариупол