НОВИНИ

Двама от обвиняемите по случая "Nexo" са обжалвали гаранциите си

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:51, 18.01.2023
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
следствието искаме разследването случая nexo политизира
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Калин Методиев, съосновател на Nexo и финансов директор на компанията, и Траян Николов, оперативен директор в Nexo, са обжалвали наложените им мерки за неотклонение "парична гаранция" в размер на 1 милион лева, научи "По света и у нас".

В петък от прокуратурата съобщиха, че по разследването са обвинени четирима души, като двама се издирват, а други двама са с парична гаранция от по 1 милион лева за всеки и имат 10-дневен срок, за да внесат сумата.

Според наши източници Методиев и Николов са внесли жалби срещу определените им мерки за неотклонение в СГП, но от там още не са депозирали молбите им в Софийския градски съд.

В понеделник Сийка Милева, говорител на главния прокурор, съобщи, че другите двама обвиняеми по разследването са обявени за международно издирване като от прокуратурата не съобщават имената на привлечените към наказателна отговорност.

По неофициална информация обаче двамата обявени за международно издирване са Антони Тренчев и Коста Кънчев, съоснователи на Nexo. Тренчев е бивш депутат от "Реформаторски блок", той беше част от партията "Движение България на гражданите".

Според източници на "По света и у нас" предстои наблюдаващият прокурор да изиска делото от екипа следователи и заедно с жалбите на обвиняемите да го внесе в СГС за произнасяне. Съдът следва да се произнесе в закрито заседание.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Херта Берлин подписа с нападателя Флориан Нидерлехнер
Херта Берлин подписа с нападателя Флориан Нидерлехнер
Костадинов: Докато ние вършим работа, другите се занимават със съдилища
Костадинов: Докато ние вършим работа, другите се занимават със съдилища