НОВИНИ

Две ключови срещи за оцеляване в Първа лига противопоставят Ботев Враца и Хебър, и Етър и Локо Сф

хебър ботев враца завършиха
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
07:11, 13.05.2024
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Нови два мача от Първа лига ще се изиграят днес.

От 17:45 часа Етър посреща Локомотив Сф у дома.

Тимът от Велико Търново отдавна изпадна във втория ешелон, а Локо Сф се бори за това да не се озове там. В началото на месец март „железничарите“ спечелиха с 2:1 на „Ивайло“, но пък една от едва трите победи за „болярите“ през тази ужасна кампания бе именно над днешния противник в столицата. Локомотив продължава да води ожесточена битка с Ботев Враца, Хебър и Пирин за своето оставане в елита. В оставащи четири мача "червено-черните"са на добра изходна позиция.

След пристигането на Красимир Балъков отборът постигна много важен успех срещу Хебър в Пазарджик и сега има наглед лека задача срещу отбор, който няма за какво да се бори.

Хубавата новина за треньора е, че Валентин Николов ще се завърне в игра. 20-годишнят играч лекуваше контузия. Лошата новина след победата над Хебър в Пазарджик с 2:0 е наказанието на Диме Димов, който получи петия си жълт картон.

Ботев Враца и Хебър се изправят един срещу друг в 20:15 часа.

Двубоят е изключително важен и за двата тима. Домакините от Враца към момента се намират на петото място в групата и ако останат там, директно ще изпаднат във Втора лига. Затова тимът на Христо Янев се нуждае от задължителни три точки, с които да скъси дистанцията до баражното място. Ботев е с 25 пункта, а Хебър, който към момента е четвърти, е с 30.

В предишния кръг врачани успяха да постигнат изключително важна победа над Пирин, побеждавайки с 2:1. Така отборът запази реални шансове за спасение.

Хебър от своя страна е четвърти с 30 точки. Към момента момчетата на Любо Пенев ще трябва да играят бараж, ако останат на тази позиция и след последния мач от сезона. Една евентуална победа днес обаче би означавала, че пазарджиклии ще запазят шансовете си за директно спасение и почти сигурно ще избегнат директното отпадане във Втора лига.

В предишния кръг Хебър допусна сериозна грешка, отстъпвайки на Локомотив (София) с 0:2. Последва тежка загуба от Лудогорец на полуфиналите за Купата, а в предишните дни се появи информация, че се е стигнало и до сериозни скандали между играчите на тренировка, довело до изгонването на част от тях. Предстои да видим дали тези сътресения ще окажат влияние на отбора в днешния мач.

Двата тима играха преди малко повече от месец един срещу друг отново във Враца и тогава домакините се наложиха с 3:2. В Пазарджик обаче не бе излъчен победител и срещата завърши 1:1.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мадрид се превърна отново в столица на танца
Мадрид се превърна отново в столица на танца
Денят на данъчната свобода
Денят на данъчната свобода