Две нови предавания и най-много ефирно време за изборите по БНТ

от БНТ
16:52, 14.10.2021
Чете се за: 03:30 мин.
Общество
две предавания ефирно време изборите бнт
Слушай новината

От петък (15 октомври), БНТ започва отразяването на предстоящите президентски и предсрочни парламентарни избори. Обществената телевизия включва в програмната си схема две нови специални предавания за президентските избори и подновява рубриката "Гласовете на България", както и предизборните диспути.

БНТ отново е единствената национална медия, която отделя най-много време за предизборната кампания и програмира допълнително съдържание в праймтайма, което е различно за двете надпревари – за президентските и за предсрочните парламентарни избори.

С подписаните споразумения между обществената телевизия и участниците в двата избора, БНТ гарантира равен достъп на всички кандидати и обективно отразяване. Всички дискусии и диспути по кампаниите ще бъдат с жестов превод.

Две нови предавания за избора на президент и вицепрезидент започват от понеделник (18 октомври). Всеки понеделник от 21.00 ч. в ефира на БНТ 1 започва специалното предаване "Президентски избори 2021: Дебатът за България", с водещ Надя Обретенова, в което кандидатите за президент и вицепрезидент, регистрирани от ЦИК, ще дебатират по най-важните за България проблеми.

От 19 октомври (вторник) започва и специалното предаване "Президентски избори 2021: Кандидатите". Всяка седмица, в 20.45 ч., кандидатпрезидентските двойки ще отговарят на въпросите на водещите Аделина Радева и Поли Златарева.

В ефира на БНТ 1 се завръщат рубриката "Гласовете на България" и всекидневните диспути, в които зрителите ще проследят и двете предизборни кампании - за президентските и предсрочните парламентарни избори.

От понеделник до четвъртък, от 16.00 ч. на живо ще се излъчват диспутите за предсрочните избори за народни представители, а всеки петък от 16.00 ч. - диспутите за изборите за президент и вицепрезидент. Водещи ще са Христина Христова, Илина Бисерова, Марина Матева, Даниел Михайлов и Мая Костадинова.

Рубриката "Гласовете на България" ще се излъчва всеки ден след централната емисия "По света и у нас" в 20.00 ч. Водещите Спас Кьосев, Марина Матева и Нора Арсова ще представят новините от кампанията, организацията на предизборния процес, политическите послания на партиите, техните нови лица и идеите на кандидатите.

Четири издания на "Панорама" (от 15.10) и три издания на "Референдум" (от 26.10) ще бъдат посветени на парламентарните избори.

В тях зрителите могат да видят кандидат-депутати от политически формации, регистрирали листи във всички многомандатни избирателни райони.

Съдържанието на специалната секция на bntnews.bg "ИЗБОРИ 2021" ще бъде разширена с база данни за кандидатите за президент и вицепрезидент. За трети път тази година дигиталната платформа на обществената телевизия ще предложи и интерактивна карта с база данни за кандидат-депутатските листи.

Научете най-важното за ИЗБОРИ 2021 с диспутите, интервютата и новините на БНТ. Гледайте по БНТ 1 и следете в реално време на bntnews.bg.

ИЗБОРИ 2021 #ИзбериВажното

Снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
КРИБ иска двустранни договори с АЕЦ и НЕК, все още няма да протестират
КРИБ иска двустранни договори с АЕЦ и НЕК, все още няма да протестират
САЩ възобновяват полетите за евакуация от Афганистан до края на годината
САЩ възобновяват полетите за евакуация от Афганистан до края на годината