НОВИНИ

Две поред за Берое в Адриатическата лига

Баскетболистките на Албена Хубенова преодоляха хърватки

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
18:45, 09.10.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
силен старт берое адриатическата лига
Снимка: Баскетболен клуб "Берое"/Facebook
Слушай новината

Берое Стара Загора продължава без грешка през новия сезон в Адриатическата лига. Баскетболистките на Албена Хубенова отказаха Студио Загреб с 65:53 в мач от втория кръг. В зала "Дворана Трънско" действащите шампионки в женската А група бяха в ролята на догонващи през първото полувреме, но в хода на второто показаха по-добро лице и това се оказа достатъчно за успеха.

В състава на българките не бяха две от основните им фигури – Цветомира Наумова и Евгения Нацкина. Тимът от Стара Загора е с пълен актив от две победи. От своя страна хърватките са огледален баланс.

Мачът бе белязан от равностойно начало, изпълнено с честа смяна на лидерството, като Антоанет Люис и Радостина Христова бяха отговорни за повечето точки на своите отбори. Люис обаче нямаше спиране и почти собственоръчно изведе домакините с 4 точки след 10 минути игра.

Слабата резултатност не се промени и в началото на втората част, която също стартира равностойно. Постепенно силните изяви, дело на Хана Арнаутович и Люис, позволиха на хърватките да нарушат статуквото и да стигнат до едноличното водачество, за да се изстрелят на голямата почивка при 34:27.

Рейчъл Териър, Златка Маданкова и Христова подхванаха серия от 13-2, за да могат гостите да сътворят пълен обрат при подновяването на играта. Отборът от Загреб реагира светкавично и си върна предимството, повеждайки с 2 точки в края на предпоследния период.

„Зелено-белите“ стартираха ударно последната десетка, а Гергана Маданкова и Христова помогнаха за поредния обрат в тяхна полза. Домакините изпаднаха в известен нокдаун, особено в нападение, след което кош на Христова в последните 2 минути окончателно зарадва българските редици.

Радостина Христова даде тон на Берое с 19 точки и 5 борби. Гергана Маданкова регистрира 16 и 6 борби.

Антоанет Люис бе над всички за хърватките с 21 точки и 8 борби. Хана Арнаутович записа 12 и 6 овладени под двата ринга топки, Христина Кулеша има 11 и 5 овладени под двата коша топки.

На 16 октомври (сряда) Берое ще има домакинство на другия български отбор в регионалния турнир - Монтана 2003, а Загреб ще бъде гост на Партизан.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
348 000 дози ваксини за хората над 65 години, започна безплатната имунизация
348 000 дози ваксини за хората над 65 години, започна безплатната имунизация
На живот и смърт: Флорида в очакване на най-силната буря за повече от век
На живот и смърт: Флорида в очакване на най-силната буря за повече от век