НОВИНИ

Двубоят между най-титулуваните отбори в Англия се отлага

Манчестър Юнайтед Ливърпул
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:40, 03.03.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Голямото дерби между Ливърпул и Манчестър Юнайтед от Висшата лига беше отложено, след като "мърсисайдци" продължиха напред в турнира за Купата на Англия.

Мачът по програма беше насрочен за 20 март. Вчера обаче Ливърпул спечели срещу Норич с 2:1 в петия кръг на ФА Къп и това означава, че тимът ще имат ангажимент през уикенда. Манчестър Юнайтед отпадна от Мидълзбро още в миналия кръг на надпреварата.

Ливърпул срещу Манчестър Юнайтед е един от най-големите сблъсъци в Англия. Двата отбора имат общо 39 шампионски титли, като "червените дяволи" са рекордьор по титли с 20.

Победата на "мърсисайдци" с 5:0 на стадион "Олд Трафорд" през октомври изигра голяма роля за уволнението на Оле Гунар Солскяр през следващия месец.

Отлагането на дербито на стадион "Анфийлд" означава, че последният мач на Манчестър Юнайтед този месец ще бъде у дома срещу Атлетико Мадрид в осминафиналния мач реванш от Шампионска лига, който е на 16 март. Първият двубой завърши 1:1.

Ливърпул има пет мача през март, включително домакинството на Интер в Шампионска лига на 8 март. "Мърсисайдци" спечелиха първата среща с 2:0 на стадион "Сан Сиро".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мото обиколка "В името на България" във Варна
Мото обиколка "В името на България" във Варна
Флашмоб с патриотични песни в софийското метро
Флашмоб с патриотични песни в софийското метро