НОВИНИ

Дюрант ще подпише удължаване на договора си с Нетс за 198 милиона долара

bnt avatar logo
от Димитър Русев
12:44, 07.08.2021
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Кевин Дюрант, ключов играч в НБА и MVP през 2014 г., планира да подпише четиригодишно удължаване на договора си с Бруклин Нетс на стойност 198 милиона долара по-късно този месец.

Медийната компания на Дюрант, Boardroom, обяви това в петък, цитирайки мениджъра на Дюрант Рич Клейман.

Дюрант, който ще навърши 33 години следващия месец, е 11-кратен шампион при All-Star и два пъти MVP на финалите на НБА, където печели титлите с Голдън Стейт Уориърс през 2017 и 2018г. Той напусна Уориърс след сезон 2018-19, който завърши с поражение от Торонто Раптърс във финала на НБА. Дюрант нарани ахилесовата си кост по време на сезона, което го накара да остане далеч от играта през цялата 2019-20 година.

Американецът прекарва първия си сезон в Нетс през 2020-21 г. заедно с Кайри Ървинг и Джеймс Хардън, който бива придобит в средата на сезона.

Той пропуска значителна част от редовния сезон заради многобройните си травми, както и след получаването на положителен резултат от тест за COVID-19. Дюрант е изиграл 35 мача, в които е вкарал средно по 26,9 точки на игра.

В плейофите на 2021 г. Дюрант вкарва по 34,3 точки средно на мач и отбелязва 48 точки в 7-ия мач от полуфиналите на Източната конференция срещу Милуоки Бъкс.

Въпреки че Нетс губят тогава, това става най-резултатното индивидуално представяне в мач №7 в историята на НБА.

Според медийната компания Boardroom, Дюрант се отказва от избора на играч за сезон 2022-23, като добавя още четири години до сезон 2025-26.

С това удължаване звездата минава 500 милиона долара, изкарани от игра, се казва в уебсайта.

Той в момента е в Япония, където проведе мъжкия отбор на САЩ по баскетбол до златен медал след победа с 87-82 над Франция. Във финала той вкара 29 точки и направи шест борби, като продължи серията си от впечатляващи изпълнения в решителните игри на Олимпиадата, след като отбелязва и по 30 точки в мачовете за златните медали в Рио през 2016г. и Лондон през 2012г.

По време на Игрите Дюрант стана най-резултатният играч в историята на мъжкия олимпийски отбор на САЩ и се присъедини към Кармело Антъни като единственият играч, който печели три златни медала в мъжкия баскетбол.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ива Митева и Андрей Кузманов поздравиха Стойка Кръстева
Ива Митева и Андрей Кузманов поздравиха Стойка Кръстева
Стефан Янев: Кабинет, гласуван с плаваща подкрепа, вещае несигурност
Стефан Янев: Кабинет, гласуван с плаваща подкрепа, вещае несигурност