НОВИНИ

Е-министерството публикува решението и доклада за съответствието на машините

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
00:29, 28.10.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Местни избори 2023
Слушай новината

Министерството на електронното управление публикува и изпрати в Централната избирателна комисия в законоустановения срок доклада за оценяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията на Изборния кодекс и техническата спецификация. Това съобщиха от министерството на интернет страницата си.

На сайта на министерството е публикуван пълният текст на решението на МЕУ, Българския институт по метрология (БИМ) и Българския институт за стандартизация (БИС), с което трите институции удостоверяват съответствието на машините. Цялото решение може да прочетете ТУК.

Документът е подписан от заместник-министъра на електронното управление Михаил Стойнов, Паун Илчев - и.д. председател на Българския институт по метрология, както и Ивелин Буров - председател на Управителния съвет на Българския институт за стандартизация.

Снимки: БТА

Освен решението от министерството публикуваха и доклад, с който за оценяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация. Пълния текст на доклада може да прочетете ТУК.

На извънреден брифинг днес от министерството увериха, че машините за годни за гласуване. По-рано Централната избирателна комисия отмени машинния вот и реши местните избори в неделя да се провеждат единствено с хартиени бюлетини.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световната купа по ръгби по БНТ 3
Световната купа по ръгби по БНТ 3
Гранична полицайка се самопростреля при гонка с мигранти
Гранична полицайка се самопростреля при гонка с мигранти