НОВИНИ

Еден Азар пропуска двубоя на Реал с Атланта

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
17:11, 15.03.2021
Чете се за: 00:46 мин.
Футбол
еден азар пропуска двубоя реал атланта

Старши треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан заяви, че не може да си обясни последната контузия на Еден Азар, която ще му попречи да играе в домакинството на Аталанта в Шампионската лига във вторник.

Белгийският национал се присъедини към Реал в сделка за 150 милиона евро през 2019 г., но е преследван от травми, като е играл в едва 25 мача в Ла Лига.

След като се завърна от мускулен проблем за последните 15 минути в последната победа над Елче с 2:1 в събота, Зидан заяви, че Азар ще пропусне домакинството на Аталанта.

"Азар няма да бъде на разположение. Това са неща, които не мога да обясня. Искам да бъда позитивен и да се надявам, че това не е голям проблем. Нещо става, защото той никога не е бил контузен през цялата си кариера (преди да се присъедини към Реал) или е имал много малко травми", каза Зидан.

"Това е нещо ново. Наистина не мога да дам повече обяснения. Искаме да му помогнем и се надяваме да се завърне възможно най-скоро. Ще се опитаме да разберем защо се случва, но в момента не можем да го обясним. Говорили сме за неща като липсата на предсезонна подготовка, количество мачове и психически аспект", допълни френският специалист.

Каземиро също няма да може да вземе участие в мача с Аталанта, но капитанът Серхио Рамос е във форма и вероятно ще започне.

Реал спечели първия мач с 1:0 в Бергамо благодарение на късно попадение на Ферланд Менди.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Копа Америка ще бъде с 10 отбора
Копа Америка ще бъде с 10 отбора
ЕС започна две съдебни производства срещу Великобритания
ЕС започна две съдебни производства срещу Великобритания