НОВИНИ

Еди Хърн: Мач Джошуа - Фюри ще има през август в Саудитска Арабия

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:46, 12.05.2021
Чете се за: 01:11 мин.
Други спортове
еди хърн мач джошуа фюри август саудитска арабия

Промоутърът на AJ Еди Хърн обяви дългоочакваната новина, че мач за обединяване на всички пояси в тежката категория между неговия клиент и Тайсън Фюри ще се състои през август.

Срещата е на път да бъде финализиран от няколко седмици насам, но все още няма официално изявление от нито една от страните.

Съ-промоутърът на Фюри Боб Аръм наскоро сподели, че мач през юли или август „е малко вероятен“, но Хърн, който промотира Джошуа, вярва, че те са близо до финализирането на дата и място за мача.

Саудитска Арабия беше домакин на реванша между AJ и Анди Руис-младши, когато британецът си върна поясите на WBA, IBF и WBO през декември 2019, което го постави в позиция за среща с Фюри, който стана шампион на WBC два месеца по-късно.

Хърн даде интервю пред Скай Спортс, в което заяви, че се обсъждат две дати за дългоочаквания двубой - 7 или 14 август и също така издаде къде най-вероятно ще се проведе мача - Саудитска Арабия.

„7 или 14 август. Това е много пазена тайна, че мачът ще се проведе в Саудитска Арабия. Нямам проблем с това да дам тази информация, Боб Аръм вече го направи. Става въпрос за същите хора, с които направихме сделката за Анди Руис, това събитие беше забележително. Като партньори, те бяха фантастични, така че ние се чувстваме много комфортно. Ние се чувстваме комфортно, Антъни е окей, той познава тези хора. Те спазиха всяко свое обещание предишния път – готови сме“.

Промоутърът допълни, че 14 август е по-вероятната дата за сблъсъка, за да се избегне засичане с Олимпиадата, която трябва да приключи шест дни по-рано.

В понеделник Джошуа сподели в Туитър, че е „уморен“ от това да чака Фюри и поиска „по-малко приказки, повече действия“ от съперника си, който отвърна със следното: „Ела и си поискай! При теб няма нито приказки, нито действия“.

„Няма причина да не се финализира тази седмица. Сега е моментът за разколебаване, но ние не трябва да го позволим – няма да спра, докато не го финализираме. Неизбежно е, но същевременно трябва да затворим вратата“, завърши Еди Хърн.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служебният икономически министър: Мотивът сега е прозрачност и добро управление
Служебният икономически министър: Мотивът сега е прозрачност и добро управление
Какви са очакванията от служебния кабинет? Коментар на Георги Пирински и Екатерина Михайлова
Какви са очакванията от служебния кабинет? Коментар на Георги Пирински и Екатерина Михайлова