НОВИНИ

Един Терзич: Борусия Дортмунд победи ПСЖ с дисциплина и отборна игра

Наставникът на "жълто-черните" очаква далеч по-труден мач в Париж

Един Терзич
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:44, 02.05.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Борусия Дортмунд спечели с дисциплина първия си мач от полуфиналите на Шампионска лига срещу Пари Сен Жермен (ПСЖ), но реваншът ще бъде много по-труден. Това заяви старши треньорът на германците Един Терзич.

Дортмунд стигна до единственото попадение в 36-ата минута, когато точен бе Никлас Фюлкруг за крайното 1:0. Реваншът е насрочен за следващия вторник в Париж.

"Направихме много добър мач. Спечелихме минимално но и заслужено. Играхме стабилно като отбор и така стигнахме до този резултат. Целта бе да изградим предимство и го направихме, но осъзнаваме, че през следващата седмица ще бъде далеч по-трудно. Стигнахме едва до полувремето и ни чака съвсем различен двубой. Следва тяхно домакинство и ще опитат да ни натиснат, както го направиха днес (в сряда - б.пр.) между 45-ата и 60-ата минута", каза наставникът на пресконференцията след двубоя.

След почивката ПСЖ подобри значително играта си и не само пропусна няколко възможности, но и удари две греди.

"Класата им определено се усети. В този мач играхме на върха на възможностите ни, но през следващата седмица ще трябва да се справяме и с еуфорията по трибуните на стадиона им. Те със сигурност ще искат обрат", добави той.

Победата в първия мач все пак постигна една крайна цел за Дортмунд и това е сигурна пета квота за Шампионската лига по футбол за Германия. Именно "жълто-черните" са основният кандидат за тази позиция в местното първенство, тъй като се намират на пето място при три оставащи мача до края.

"Целта бе да завършим в топ 4 на първенството. Фактът обаче, че това ще бъде достатъчно да се класираме и при пето място, пак си е наша заслуга, наш успех. Програмата минимум винаги е била класиране в Шампионската лига. Победата срещу ПСЖ донякъде ни успокоява, но това не означава, че тя ще омекоти кацането", добави Терзич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Луис Енрике: Ще видим коя наша версия ще излезе на терена в Париж
Луис Енрике: Ще видим коя наша версия ще излезе на терена в Париж
Марсилия и Рим приемат интересни битки в Лига Европа
Марсилия и Рим приемат интересни битки в Лига Европа