НОВИНИ

Едмонд Назарян: Тази титла е подарък за моя треньор

Едмонд Назарян Гриша Назарян Емил Иванов
Снимка: Българска федерация по борба
bnt avatar logo
от БНТ
17:45, 30.06.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национал по борба класически стил Едмонд Назарян благодари на своя треньор, който празнува рожден ден днес, за спечелената титла в Италия.

На шампионата за юноши в Рим 20-годишният талант триумфира с европейската титла в по-горната за него категория до 63 кг на класическия стил, като постигна 4 убедителни победи.

"Тази европейска титла е подарък за моя треньор Емил Иванов, който днес има рожден ден. Благодаря му за неговите усилия, време и страхотния труд, който влага в мен. Той много ми дава.... И с негова помощ ще постигнем най-добрите резултати", сподели той.

Едмонд Назарян, както и целият ни национален отбор по класическа борба, се прибраха с полет от Белград. Състезателят уточни, че неговият баща е наблюдавал схватките от трибуните, но въпреки това е чувал неговия глас.

"За мен е по-добре той да е на трибуните, защото има много напрежение, други емоции, които малко пречат. Мисля че е по-добре той да гледа отстрани. Баща ми е много емоционален, но умее да ми дава нужната енергия в определени моменти, винаги чувам неговия глас в залата. Искам да благодаря на треньорите в националния отбор – Юлиян Георгиев, Тарек Абделслам, на спонсорите – фамилия Ганчеви, които ни създават идеални условия за подготовка", допълни той.

Следващата голяма цел за Назарян ще бъде световното първенство за мъже в Белград през септември.

"Дотук изпълнихме целите си, щом има титла, значи сме били добре подготвени. Сега идват световните титли, олимпийската.... Да, съперниците ми вече имат респект, усеща се, но аз трябва да си водя моята борба, и да прилагам определена тактика към всеки един борец. Сега руските борци ги нямаше, не само те са силни в борбата. Азиатците също са класа. Световното е по-различно и подготовката трябва да е по-различна. Няма да е лесно, но ще се подготвяме", добави той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съветът по антикорупционни политики прие докладите на КПКОНПИ
Съветът по антикорупционни политики прие докладите на КПКОНПИ
Тротинетки по улиците на Русе създават предпоставки за катастрофи
Тротинетки по улиците на Русе създават предпоставки за катастрофи