НОВИНИ

Екатерина Александрова мина и през Пегула, за да оформи полуфиналното каре в Маями

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:29, 28.03.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
екатерина александрова мина пегула оформи полуфиналното каре маями
Слушай новината

Рускинята Екатерина Александрова стана последната полуфиналистка на тенис турнира от категория WTA 1000 в Маями, елиминирайки във фазата на четвъртфиналите петата поставена Джесика Пегула.

29-годишната Александрова се наложи с 3:6, 6:4, 6:4 за точно два часа игра и така записа втора пореден престижен успех, след като в предишния кръг отстрани и световната №1 Ига Швьонтек.

Двубоят между рускинята и Пегула започна равностойно, като в първия сет до 3:3 пробивите отсъстваха, но след това американката взе нещата в свои ръце и спечели следващите три гейма, за да затвори откриващата част с 6:3.

Втората обаче стартира по-добре за Александрова, която осъществи пробив в самото начало, който тя затвърди за аванс от 2:0, а малко по-късно Екатерина спечели отново подаването на своята съперничка, за да поведе с 5:2. До края световната №16 допусна връщането на единия брейк, но все пак взе своето и след 6:4 в своя полза изравни резултата.

Решителният трети сет вървеше гейм за гейм до 2:2, когато рускинята осъществи пробив, който обаче бе върнат моментално от Пегула, която впоследствие взе и своето подаване за аванс от 4:3. Все пак в следващите минути Екатерина Александрова показа, че е по-добрата от двете на корта и спечели три последователни гейма, слагайки точка на спора след 6:4.

По този начин родената в Челябинск тенисистка се класира за пръв път в своята кариера на полуфиналите в Маями, където тя ще спори с американката Даниел Колинс. Бившата финалистка на Australian Open, която вече обяви своето оттегляне в края на годината, надви в четвъртфиналите Каролин Гарсия в два сета - 6:3, 6:2.

В долната половина на схемата финалистката в турнира ще бъде излъчена в сблъсъка между Елена Рибакина, която игра финал в надпреварата през миналата година, и трикратната шампионка Виктория Азаренка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заплаха за бомба и в Съдебната палата в София
Заплаха за бомба и в Съдебната палата в София
От ПСС препоръчват да не се излиза във високите части на планините
От ПСС препоръчват да не се излиза във високите части на планините