НОВИНИ

Екипът на Бербатов не бе допуснат в НДК, спортният министър свика комисия, да внесе яснота

Бербатов Стилиян Мартин Петров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:48, 18.03.2022
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Екипът на Димитър Бербатов пристигна пред НДК, в очакване днес да се състои конгрес за избиране на президент на Българския футболен съюз.

Такъв конгрес бе насрочен за 18-и март от 10:30 часа в зала 3 на НДК, но в началото на този месец Изпълнителният комитет на БФС обяви, че отменя конгреса заради съдебните спорове около предишното общо събрание, което се проведе на 12-и октомври миналата година.

Според БФС залата е запазена от футболната централа, но не за конгрес, а за конференция на представители на футболния съюз.

На събитието дойдоха още Стилян Петров, Мартин Петров, изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов и министърът на младежта и спорта Радостин Василев.

Феновете на ЦСКА също организират протест пред НДК, а служители на реда, осигуряват безопасността на събитието.

На събитието пристигна и нотариус, който не успя да влез е в НДК минута след посочения начален час на конгреса

"Тук съм, за да констатирам фактите - как се провежда конгресът и дали се провежда правилно", заяви нотариусът на екипа на Димитър Бербатов, който по закон трябва да удостовери протичането на конгреса.

"Клубовете не са допуснати до конгреса, нарушават им се правата. Не е отключено и не можем да влезем, както установи и нотариуса. Има друга свободна зала, за да изчакаме в нея дали някой от БФС ще се появи. Ако никой не се появи, то има адвокати, юристи и нотариус. Клубовете ще вземат решение какво може да се направи по въпроса", поясни Бербатов.

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев увери медиите, че специална комисия е ангажирана с това, да установи всичко, което ще се случи в днешния ден в НДК.

"Не знам какво ще се случи. По моя заповед комисия на Министерството на спорта ще установи какво се случва в НДК, защото информациите, които имаме са противоречиви. Аз проверих, че всички запазени зали са празни. Има началник на комисията по проверка. Ще излезнем с доклад от Министерството, за да разберем какво се случва тук. Държавата не знае какво се случва. Лично дойдох, да се убедя какво се случва. Всичко ще бъде протоколирано от специална комисия. Всички зали са празни. Всичко ще бъде заснето и удостоверено в протокола. Аз съм тук, за да удостоверя факти.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Секретарят по отбраната на САЩ пристига на официално посещение в България
Секретарят по отбраната на САЩ пристига на официално посещение в България
Кирил Петков ще инспектира изграждането на интерконтектора Гърция - България
Кирил Петков ще инспектира изграждането на интерконтектора Гърция - България