НОВИНИ

Екоактивисти блокираха печатници на Мърдок във Великобритания

екоактивисти блокираха печатници мърдок великобритания
Снимка: БГНЕС/ Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
16:48, 05.09.2020
Чете се за: 00:34 мин.

Във Великобритания активисти на движението "Бунт срещу унищожението" забавиха разнасявено на няколко национални вестника, след като блокираха печатници, които са притежание на медийния магнат Рупърт Мърдок. Арестувани са 63 души.

Повече от 100 протестиращи блокираха входовете и изходите на печатниците в Броксбърн, графство Хертфордшър, Ноусли в Мърсисайд и близо до Мадъруел в Северен Ланкашър. Притежаваната от Мърдок "Нюз корпорейшън", издава таблоида "Сън", вестник "Таймс", "Дейли телеграф", "Дейли мейл" и "Ивнинг стандард" и техните неделни издания.

Демонстрантите използваха свои автомобили и живи вериги, за да блокират пътищата и достъпите към печатниците. Арестувани са общо 63 души. "Бунт срещу унищожението" обвинява изданията, че избягват да пишат за климатичните промени. Един от плакатите гласеше: "Освободете истината!"“.

От редакциите на много от вестниците се извиниха на читателите си за закъснялото днес снабдяване на вестникарските будки. От „Сън“ заявиха, че блокадата е "посегатество срещу цялата свободна преса". Вътрешният министър Прити Пател също окачестви действията на движението като "атака срещу демокрацията".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Капитанът на Лудогорец с COVID-19
Капитанът на Лудогорец с COVID-19
Гледайте ОНЛАЙН: Португалия - Хърватия, двубой от "Лигата на Нациите"
Гледайте ОНЛАЙН: Португалия - Хърватия, двубой от "Лигата на Нациите"