НОВИНИ

Елитен рефер получи инфаркт, най-вероятно ще пропусне Световното по футбол в Катар

елитен рефер получи инфаркт вероятно пропусне световното футбол катар
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:43, 28.03.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Един от най-елитните международните футболни съдии - Овидиу Хацеган, е претърпял спешна операция за поставяне на стент, след като вчера е получил сърдечен инфаркт.

41-годишният румънец, който е активен спортист, е почуствал неразположение в областта на гърдите след обичайната си неделна тренировка и е потърсил лекарска помощ.

Състоянието на Хацеган след наложилата се оперативна интервенция е стабилно, като той ще остане под лекарско наблюдение в болницата в Тимишоара до края на седмицата.

Инцидентът поставя под въпрос продължаването на съдийската кариера на Хацеган, който е на челото на листа на реферите за предстоящото Световно първенство в края на годината.

Все пак завръщането на румънеца в съдийството не е изключено, имайки предвид случая с Ериксен. Датският национал също претърпя сърдечен арест по време на Евро 2020, но се завърна в игра половин година по-късно, тъй като му бе поставен дефибрилатор.

Овидиу Хацеган бе сред реферите на миналото Европейско първенство, като за последно ръководи ръководи реванша от осминафиналите на Лига Европа между тимовете на Лион и Порто, игран на 17 март и завършил при равенство 1:1.

Почи месец по-рано Хацеган бе главен рефер на първия двубой между Атлетико (Мадрид) и Манчестър Юнайтед от осминафиналите на Шампионската лига. Срещата на "Уанда Метрополитано" също не излъчи победител и завърши наравно 1:1.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владислав Горанов след разпита в прокуратурата: Твърденията на Божков са неверни
Владислав Горанов след разпита в прокуратурата: Твърденията на Божков са неверни
Сестри Стоеви са поставени под №1 на турнира по бадминтон в Орлеан
Сестри Стоеви са поставени под №1 на турнира по бадминтон в Орлеан