НОВИНИ

Емануел Луканов: Нямахме шансове, ако се бяхме опитали да се надиграваме с Левски

Специалистът с първи думи след загубата на тима му от Левски с 0:1 в мач от Първа лига

емануел луканов нямахме шансове бяхме опитали надиграваме левски
bnt avatar logo
от БНТ
22:46, 23.09.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Етър - Емануел Луканов говори след поражението на тима му с 0:1 от Левски. Специалистът смята, че не е имал друг избор, освен да заложи на дефанзивна тактика.

"Играхме дефанзивно, такъв беше планът. С това, с което разполагаме като потенциал, в условията, в които тренираме, срещу отбора, срещу който играехме, нямаме друг вариант. Нямаше да имаме шанс, ако излезехме да се надиграваме. Пропукахме се точно по крилото, Уелтон центрира, малко ме е яд, че ни вкара човек, който не му най-силна играта с глава, предпочитахме да ни вкарат с двойна комбинация, пак се получи нелепо при нас", коментира специалистът.

"Знаехме срещу кой и къде играем и какви са нашите възможности. Моята идея беше да затворим и да имаме човек, който да чака техния офанзивен халф, индивидуалната класа си изигра ролята. По нелеп начин допуснахме гол, можеше и първото да се случи, нашият вратар спаси доста, това са ни възможностите, всеки мач нашите футболисти се раздават не на 100, а на 1000%. Гледаме да се възстановим четвъртък, чака ни нов мач", добави той.

"Не можем да отговорим на тяхната бързина, на тяхната настилка, ние тренираме на други терени, тук имаме 15-20 минути за адаптация, динамиката е друга, нашите условия не отговарят на техните. Трябваше да бъде умни, а не глупави. При 1:0 имахме корнер, можеше нещо да се случи. Идеята ни беше да имаме половин ситуация и да може да се случи. Нашите мачове са други, ако можем да откраднем нещо от Лудогорец, Левски, ЦСКА, Ботев (Пловдив), ЦСКА 1948 - тези с големите бюджети, нямаме друг вариант", заяви треньорът на Етър.

"Кнежевич не исках да го рискувам заради картони, мачът с Пирин (Благоевград) ни е важен. Ние търсим точки срещу отборите от нашия ранг. Мисля, че Етър заслужава повече точки от това, което имаме в момента. Не е свършило, докато не свърши. Това е от моите неща, които искам да предам на футболистите. Докато не свърши, няма да се отказваме", каза Луканов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-малко 16 убити и 30 ранени при самоубийствен атентат в Сомалия
Най-малко 16 убити и 30 ранени при самоубийствен атентат в Сомалия
Асен Митков: Надявам се да направя име в Левски
Асен Митков: Надявам се да направя име в Левски