НОВИНИ

Емануел Луканов: Победата срещу Берое е задължителна, тя ще ни донесе и самочувствие

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:27, 12.08.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
емануел луканов напълно резонно вземем точки славия
Слушай новината

Старши треньорът на Етър Велико Търново Емануел Луканов говори пред клубния сайт преди домакинството на Берое Стара Загора в понеделник в среща от 5-ия кръг на родната Първа лига.

"Виолетовите" ще влязат в срещата с баланс от три поражение и нито един успех дотук през сезона, което накара техният наставник да определи победата срещу старозагорци като "задължителна".

"Време е да счупим каръка и да оберем плодовете на труда си, на това, което сме свършили, и да вземем първата победа в Първа лига. Още след мача във Варна казах, че срещу Берое победата е задължителна. Искам да играем със същото себераздаване, със същия интензитет и агресия, но да вкараме положенията, които създаваме. Да сме и малко по-прецизни в защита в тези епизодични моменти, в които ни наказват", коментира Луканов.

Бившият футболист сподели още, че евентуалният успех няма да донесе само точки в актива на неговите възпитаници, но също така ще им вдъхне допълнително увереност за предстоящите мачове.

"Победата не само ще повиши точковия актив, а носи със себе си и самочувствие, ще свали напрежението. Ще отвори доста други компоненти. Мисля, че ни е време вече да спечелим! Няма да ни е лесно, Берое не е този отбор, който беше в подготовката, с всеки изминал мач трупа точки и самочувствие. Това трябва да си извоюваме и ние. Нямаме кадрови проблеми освен Илкер Будинов, който е с шевове на крака и няма да тренира десет дни. Георги Ангелов се завръща след наказание, всички са на линия и подготвени, остава да направим избора за стартовия състав", завърши Емануел Луканов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Симеон Николов и Кристиан Титрийски оглавиха общо три класации на световното по волейбол до 19 г.
Симеон Николов и Кристиан Титрийски оглавиха общо три класации на световното по волейбол до 19 г.
ВК Нефтохимик 2010 Бургас покани феновете на първата тренировка за новия сезон
ВК Нефтохимик 2010 Бургас покани феновете на първата тренировка за новия сезон