НОВИНИ

Ембийд доближи Филаделфия до полуфиналите

Джоел Ембийд
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:44, 21.04.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Филаделфия Севънтисиксърс вече е съвсем близо до полуфиналите в плейофите на Източната конференция, след като победи Торонто Раптърс със 104:101 точки след продължение като гост.

В герой за тима се превърна претендентът за MVP на сезона Джоел Ембийд, който отбеляза решаващата тройка 0.9 секунди преди края на продължението, като по този начин Сиксърс вече водят с 3-0 в серията.

За Торонто загубата е особено болезнена, тъй като тимът доминираше в голяма част от редовното време и имаше преднина от 17 точки в средата на втората част, а гостите нямаха аванс в нито един момент, но успяха да се доберат до продължение. В него Ембийд реши всичко с тройка в края, дошла след добра атака на тима.

"Цялата атака бе построена страхотно, радвам се, че успях да я завърша, но работата не е приключена. Трябва да спечелим още един мач", каза Ембийд след успеха.

Той завърши с 33 точки и 13 борби при 60 процента успеваемост на стрелбата, а Тайрийз Макси и Джеймс Хардън добавиха по 19 точки за победата. За Раптърс над всички бе Оу Джи Анъноби с 26 точки, Гари Трент-джуниър реализира 24, а Прешъс Ачиува се отчете с 20 точки от пейката при 81.8 точна стрелба. Севънтистиксърс имаха много сериозно предимство в спечелените борби - 46 на 32, както и над седем процента по-точна стрелба.

Мач номер 4 в Торонто е в събота.

Останалите резултати:

Бостън Селтикс - Бруклин Нетс 114:107 (2-0 в серията)

Милуоки Бъкс - Чикаго Булс 110:114 (1-1 в серията)

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Соня Момчилова е новият председател на СЕМ
Соня Момчилова е новият председател на СЕМ
Председателят на Военния комитет на НАТО участва в демонстрации на бойната група в "Ново село"
Председателят на Военния комитет на НАТО участва в демонстрации на бойната група в "Ново село"