НОВИНИ

Емил Кошлуков: Ефирът на БНТ не е и няма да бъде трибуна за насаждане на омраза

bnt avatar logo
от БНТ
15:28, 24.02.2021
7119
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
генералният директор емил кошлуков предлага създаване дирекция спорт бнт
Слушай новината

В предаването „Последният печели“ от 23.02.2021 година в ефира на обществената телевизия е излъчен недопустим цитат, който съдържа реч на омразата и клевети.

Цитатът на Боби Фишер е яростно антисемистки, отрича съществуването на Холокоста, историческите факти за газовите камери в концлагерите на фашистка Германия и е недопустим опит да се оправдае изтреблението на милиони невинни евреи.

Подобни човеконенавистни изявления трябва да бъдат заклеймявани категорично, заяви генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

"В лично качество и от името на Българската национална телевизия поднасям най-дълбоки извинения на засегнатите страни. Такива думи категорично нямат място в ефира на обществената телевизия и на нито една медия. Незабавно са предприети действия за изясняване на ситуацията, изискани са обяснения от екипа на предаването, което е външна продукция, както и от отговорните служители в телевизията по обработката и допускането на съдържание в ефир. Като генерален директор на БНТ ще наложа най-тежките наказания на всички виновни за допуснатата грешка.

Ясно заявявам, че ефирът на БНТ не е и няма да бъде трибуна за подобни грозни и неверни инсинуации, нито за насаждане на омраза и разпалване на вражда.

Още веднъж поднасям извинения на всички засегнати лица и страни", казва още генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прашни облаци от Сахара оцветиха небето над Германия
Прашни облаци от Сахара оцветиха небето над Германия
Байдън и Трюдо обсъдиха съвместни действия за борба с климатичните промени
Байдън и Трюдо обсъдиха съвместни действия за борба с климатичните промени