НОВИНИ

Продуцентът на "Последният печели": Дължим извинение на всички засегнати

Милена Кирова
от Милена Кирова
19:10, 24.02.2021
Чете се за: 04:10 мин.
У нас
Слушай новината

Продуцентът на предаването "Последният печели" също поднесе своите най-искрени извинения за случилото се като увери, че екипът му по никакъв начин не желае да засяга никого.

"Първо, че е грешка, огромна грешка е и дължим извинение на всички засегнати страни. Искам да подчертая, че екипът на предаването цитира интервю, което е дадено преди повече от 20 години от Боби Фишър. Не казвам, че сме прави да го цитираме това нещо. Просто съвсем неволно като информация редактора, който е бил на смяна, цитира въпросния човек. И в момента това мина и никой не си даде сметка, че е грешно. В момента, в който това разбрахме, че е грешно, въпросният редактор и целият редакторски екип са сменени, има нови хора, които ще изпълняват тази длъжност. И още един път искам да се извиня на всички лица, които са се почувствали засегнати или по някакъв начин обидени. Екипът на предаването, както и Орлин Горанов, по никакъв начин не желае, нито е искало да обиди някой. Орлин Горанов просто цитира информация, която му е подадена като готово интервю, което е взето от интернет", каза продуцентът на "Последният печели" Николай Пухалев.

В началото на днешното предаване "Последният печели" водещият на предаването също поднесе своите извинения.

"Уважаеми госпожи и господа, обръщам се към десетките хиляди зрители на предаването, към членовете на еврейската общност и особено внимание към членовете на еврейската общност в България, оцелели от Холокоста, които са се почувствали засегнати от част от излъчения вчера епизод. Допълнителната информация към въпрос, свързан с шахматиста Боби Фишер беше използван цитат с шахматиста пред унгарското радио. Изрично беше упоменато, че цитирам думите на шахматиста и в нито един момент не съм си позволил собствен коментар или трактовка, спазвайки напълно правилата за реализация на предаването. Независимо от това екипът на "Последният печели" осъзнава направената грешка и неудачния начин, по който е поднесен цитатът. У зрителите остава заблудата, че по някакъв начин аз Орлин Горанов и предаването се асоциираме с цитата. Липсва точен завършек на темата и категорично и ясно отделяне на цитата от разговорите в студиото. Ето защо екипът на предаването и лично аз искаме да поднесем своите извинения на всички, които са се почувствали засегнати от цитираните думи на Боби Фишер, изречени преди повече от 20 години. В допълнение бихме искали да ви уведомим, че сме санкционирали целия екип поради факта, че сме засегнали тази тема, а редакторският екип, който е участвал при формулирането на въпроса е веднага е освободен. Бихме искали да ви уверим, че в нито един момент не сме имали друга цел, освен даването на информация, свързана с въпросите в играта "Последният печели", както и че смятаме всякакви прояви на антисемитизъм, ксенофобия и насаждане на расова омраза за напълно неприемливи. Разглеждаме въпросния цитатът като неприятен исторически факт, без да се опитваме да омаловажаваме по никакъв начин една от най-големите човешки трагедии на 20-ти век - създаването на лагерите на смъртта и Холокоста", каза Орлин Горанов.




Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Искрен Веселинов: ВМРО тръгва на изборите с амбицията да докаже, че патриотичната вълна не е спряла
Искрен Веселинов: ВМРО тръгва на изборите с амбицията да докаже, че патриотичната вълна не е спряла
Марица продължава без грешка
Марица продължава без грешка