НОВИНИ

Илияна Йотова: Държавата трябва да превърне ИТ сектора в реален приоритет

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
18:33, 24.02.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

10-тите юбилейни награди на Българската асоциация по информационни технологии бяха раздадени, въпреки пандемията.

На изцяло онлайн церемония бяха отличени победители в 7 категории, а вицепрезидентът Илияна Йотова връчи наградата за специален принос на първият председател на Асоциацията и почетен изобретател - инж. Николай Илиев.

"Не чакайте някой политик да измисли тези програми. Не чакайте някой политик лабораторно в един кабинет да каже как трябва да се развива вашия сектор. Напротив. Най-добрите съвети, най-добрите предложения, към онези, които трябва да вземат законодателските и изпълнителските решения, трябва да дойдат именно от вас, специалистите", каза вицепрезидентът Илияна Йотова.

"Искам да благодаря на вицепрезидента - г-жа Йотова. Все пак от личния си опит ще си позволя два съвета към колегите, които имат куража да създават собствени продукти - не преставайте да вярвате в успеха, дори когато нещата изглеждат безнадеждни. Избирайте по-малки торти, но се борете за по-голямо парче от тях, вместо да се борите за малко от големите", каза д.т.н. инж. Николай Илиев, носител на Наградата за специален принос на БАИТ, 2020.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марица продължава без грешка
Марица продължава без грешка
Ваксините свършиха на места, връщат пациенти за други дни
Ваксините свършиха на места, връщат пациенти за други дни