НОВИНИ

Ергюнал Себахтин е четвъртфиналист на световното първенство по бокс за мъже

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:20, 08.05.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
ергюнал себахтин четвъртфиналист световното първенство бокс мъже
Слушай новината

Българският национал Ергюнал Себахтин се класира за четвъртфиналите на световното първенство по бокс за мъже в Ташкент, Узбекистан, след като елиминира с 4:1 съдийски гласа състезателят от Киргизстан Анваржан Ходзиев.

Европейският ни вицешампион от Ереван 2022 изигра втори солиден двубой на планетарният шампионат и напълно заслужено достигна до фазата на най-добрите 8 в категория до 48 кг.

В мача срещу Ходзиев Себахтин категорично демонстрира, че е по-добрият от двамата боксьори на ринга, като в първите два рунда доминираше със своите хубави удари от дистанция, които не веднъж или два пъти разклатиха неговия съперник.

В последния трети рунд българина предприе малко по-пасивна тактика, която в последната една минута от срещата можеше да му изиграе и лоша сега, когато бе отсъден нокдаун срещу Ергюнал, въпреки че родният боксьор се озова на земята заради леко подхлъзване. В крайна сметка това по никакъв начин не повлия на финалното решение и така страната ни вече има своя втори четвъртфиналист на световното по бокс в Ташкент, след като вчера място сред най-добрите осем заслужи и Хавиер Ибаниес в категория до 57 кг.

Днешният успех за Ергюнал Себахтин означава, че той е само на още една победа да си гарантира минимум бронзов медал от шампионата на планетата в Узбекистан, а в битка за отличието ще се изправи срещу грузинеца Шахил Алахвердови.

Двамата боксьори се познават отлично, тъй като преди година се срещнаха във финала на европейското първенство, когато успехът беше за Алахвердови, но сега се надяваме, че Ергюнал ще успее да вземе своя реванш.

По-късно днес около 17.30 часа българско време предстои третият и последен мач с българско участие за деня, в който Радослав Росенов ще се изправи срещу иранеца Даниел Шахбакш в осминафиналите на категория до 60 кг. Двубоят може да проследите НА ЖИВО в ефира на БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама рибари се преобърнаха с лодката си край Китен, единият загина
Двама рибари се преобърнаха с лодката си край Китен, единият загина
От ЦСКА са се опитали да преместят мача с Ботев Вр в Монтана, БФС са отказали
От ЦСКА са се опитали да преместят мача с Ботев Вр в Монтана, БФС са отказали