НОВИНИ

Ерик тен Хаг: Завръщането в Шампионската лига е важна стъпка

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:45, 26.05.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
завръщането шампионската лига важна стъпка
Снимка: БТА
Слушай новината

Треньорът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг говори след успеха с 4:1 срещу Челси, което гарантира място на "червените дяволи" в топ 4 в крайното класиране във Висшата лига и участие в групите на Шампионската лига през следващия сезон.

В оставащите си два двубоя през настоящата кампания Юнайтед ще се опита да запази 3-ото си място в английското първенство, както и да се пребори с Манчестър Сити във финала на ФА Къп.

"Следващата седмица ще бъде много важна за нас и ние ще се опитаме да направим всичко по силите си. Трябва да се подготвим, за да имаме най-добри шансове да спечели купата", сподели Тен Хаг.

"Все още не сме там, където искаме да бъдем, но завръщането ни в Шампионската лига е важна стъпка в тази посока. Искам в неделя да затвърдим третото си място в класирането. Важно е да запазим фокус, както и да се опазим от контузии. Освен това искам да изравним и рекорда за брой домакински победи", допълни нидерландският специалист.

Наставникът на Манчестър Юнайтед се върна и към първите дни от сезона, когато "червените дяволи" допуснаха тежко поражение с 0:4 при гостуването си на Брентфорд още във 2-ия кръг от Висшата лига.

"Спомням си как след втория ни мач за сезона (загубата с 0:4 от Брентфорд) ми беше много трудно, но успяхме да изградим отбор с добър дух, който работи здраво на тренировъчното игрище и постига резултати. Срещу Челси показахме, че искаме да спечели. Показахме и манталитет на победители. В Челси има невероятни играчи, но на контраатаки ние сме наистина опасни. Вкарахме четири гола, можеха и да са повече, но и те също можеха да реализират няколко гола", завърши Ерик тен Хаг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК за твърденията на Василев: Не коментираме записи с неизвестен произход
ЕК за твърденията на Василев: Не коментираме записи с неизвестен произход
Слави Трифонов: Записът на Радостин Василев показва цялата гнила същност - и неговата, и на хората, които е записал
Слави Трифонов: Записът на Радостин Василев показва цялата гнила същност - и неговата, и на хората, които е записал