НОВИНИ

Ериксен започна тренировки с Аякс (СНИМКИ)

ериксен започна тренировки аякс снимки
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:19, 25.01.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Датският полузащитник Кристиан Ериксен започна тренировки с дублиращия тим на Аякс. Бившият играч на амстердамци ще води подготовка с нидерландския гранд докато си намери нов клуб.

През юни миналата година Ериксен получи инфаркт по време на двубоя от групите на УЕФА ЕВРО 2020 между Дания и Финландия, а през декември 29-годишният футболист получи медицинско разрешение да се завърне към тренировките.

Датчанинът разтрогна преждевременно договора си с италианския шампион Интер (Милано), тъй като в правилника на Серия "А" е забранено играчи с дефибрилатор да участват в официални срещи.

"Много съм щастлив, че съм тук. В Аякс се чувствам като у дома си, познавам хората, защото бях тук толкова дълги години. Всички съоръжения са налични тук и с Аякс мога да тренирам на високо ниво в група. Това е перфектната основа за мен в момента. Искам да бъда в най-добрата си форма възможно най-скоро, така че когато намеря нов клуб, да мога да се представя добре там възможно най-бързо", заяви Ериксен пред клубния сайт на амстердамци.

"Ериксен е наш бивш игра, разбира се, че е добре дошъл. Чудесно е, че може да тренира с нас. Кристиан е футболист, който е пример за много от нашите момчета, източник на вдъхновение за младежите да се движат напред", сподели наставникът на дублиращия тим на Аякс - Джони Хейтинга.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ поставя 8500 военни в готовност да бъдат изпратени в Европа
САЩ поставя 8500 военни в готовност да бъдат изпратени в Европа
Верижна катастрофа блокира движението на "Хемус" край с. Слънчево
Верижна катастрофа блокира движението на "Хемус" край с. Слънчево