НОВИНИ

Етър и Берое поделиха точките след голово реми във Велико Търново

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:52, 14.08.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
етър берое поделиха точките голово реми велико търново
Слушай новината

Отборите на Етър и Берое завършиха наравно 2:2 в една от последните срещи от петия кръг в Първа лига, която се изигра на стадион "Ивайло" във Велико Търново.

За "виолетовите" този резултат означаваше и първа точка от началото на сезона, с което момчетата на Емануел Луканов се измъкнаха от дъното в подреждането и вече заемат 15-а позиция. В същото време старозагорци са на 3-ото място с 10 пункта.

Двубоят в старата българска столица предложи няколко обрата, като и двата тима пропиляха по веднъж аванс в резултата, както и възможността да се поздравят с трите точки.

Берое излезе напред в 25-ата минута, когато Густаво Каскардо центрира отдясно, а подаването му намери Франческо Селесте, който с глава от около 7-8 метра беше точен за 1:0.

Малко преди края на първото полувреме обаче домакините отговориха чрез Мартин Тошев, който се възползва от асистенция на своя капитан Крум Стоянов и от непосредствена близост възстанови равенството.

Секунди преди да изтече първият час игра във Велико Търново Етър стигна и до пълен обрат, като този път Тошев влезе в ролата на асистент, сваляйки с гърди топката за Шахредин Букхолда, а с плътен удар от дъгата на наказателното поле юношата на Монако матира стража на гостите за 2:1.

Футболистите на Берое обаче съумяха да стигнат до точката в 77-ата минута, когато те центриране от пряк свободен удар намери Франко Рамос, който с глава потърси комбинация със свой съотборник и след като няколко играчи се разминаха с топката тя стигна до Лучано Скуадроне, който със силен удар реализира за крайното 2:2.

В следващия кръг на Етър му предстои гостуване на ЦСКА 1948 в търсене на първи успех през кампанията, докато старозагорци ще се опитат да се върнат на победния път у дома срещу Славия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Мицин: Изключително съм доволен от резултатите, които показвам
Петър Мицин: Изключително съм доволен от резултатите, които показвам
Юристи: Незаконно е отнемането на автомобил без влязла в сила присъда
Юристи: Незаконно е отнемането на автомобил без влязла в сила присъда