НОВИНИ

Етър Велико Търново привлече първи две попълнения след завръщането си в Първа лига

етър велико търново привлече първи две попълнения завръщането първа лига
Снимка: ФК Етър Велико Търново
bnt avatar logo
от БНТ
20:05, 13.06.2023
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Новакът в елита Етър Велико Търново привлече първите си две нови попълнения през лятото, съобщиха от клуба. Това са защитникът Мартин Николов и нападателят Денислав Ангелов.

Защитникът Мартин Николов идва от Септември (София) и днес парафира договор с ръководството на „виолетовите“. Мартин Николов е роден на 10 октомври 1993 г. и е кадър на „болярите“, с които през 2017 г. извоюва предишното влизане в елита. После кариерата му продължи в Локомотив (ГО), Кариана (Ерден), Ботев (Враца) и Септември (София). Висок е 172 см и играе като ляв бек. На 29 години е и има над 170 мача в професионалния футбол.

„Ръководството ме потърси и се разбрахме бързо. Това си е Етър, аз съм юноша на този клуб и е добре да се върна в отбора, в който съм израснал. Преминах през всички гарнитури, после бяхме в Трета лига, спечелихме я, после спечелихме и Втора лига. Вече съм доста по опитен, натрупах 4 сезона в Първа лига. С 90 % от играчите се познаваме, вече има и доста великотърновци в състава. Очаквам да си направим добър отбор, Етър трябва да е стабилен тим за елита“, заяви пред клубния сайт Мартин Николов след подписването на договора си.

22-годишният нападателят Денислав Ангелов също парафира договор с клуба и от 19 юни започва подготовка с тима за новото първенство в елита.

Денислав Ангелов за последно бе в Добруджа, където стана голмайстор на отбора в изминалото първенство с 9 попадения, вкарани в 30 мача. Висок е 174 см и тежи 76 кг. Роден е на 8 юни 2001 г. и е юноша на Черно море, като за първия тим има 28 мача, а през 2021 г. бе под наем в ЦСКА 1948. После премина в клуба от Добрич, с който се раздели след изтичането на договора си. Бил е юношески и младежки национал.

"Потърси ме ръководството на „Етър“ и се разбрахме. Отборът влиза в Първа лига, а аз искам да получа шансове да играя там, да помогна с каквото мога на отбора, те да ми помогнат да израсна и да си бъдем полезни взаимно. С Емануел Луканов се познаваме от Черно море, където ми беше треньор на юношите и шеф на школата. Върнах се за малко във Втора лига в Добрич, където изпълнихме целта, но искам да намеря боето бъдеще другаде и избрах Етър. Познаваме се с почти всички футболисти тук. Играя като централен нападател и знам, че от мен се очакват голове. Аз също ги очаквам и ще дам всичко от себе си!“, каза Ангелов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рами Киуан: Имам добри шансове да взема квота за Олимпийските игри в Париж
Рами Киуан: Имам добри шансове да взема квота за Олимпийските игри в Париж
Йотова за освобождаването на Гешев: Президентът ще спази буквата на закона
Йотова за освобождаването на Гешев: Президентът ще спази буквата на закона