НОВИНИ

Етър взе бивш съотборник на Мбапе, който мина и през Арда

Снимка: ФК Етър Велико Търново
bnt avatar logo
от БНТ
20:09, 21.06.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Французинът Шахредин Буколда, известен във футбола като Шано, бе представен като най-новото попълнение в селекцията на новака в Първа лига Етър Велико Търново.

Халфът подписа договор с "виолетовите" , след като премина успешно медицинските прегледи, и вече се готви наравно със своите нови съотборници.

Шано Буколда е роден на 24 май 1996 г. в Марсилия. Играе като плеймейкър. Висок е 179 см, тежи 65 кг. Юноша е на Монако, където в продължение на няколко сезона играе с настоящата голяма звезда на френския и световен футбол Килиан Мбапе.

В кариерата си Буколда е играл още за втория отбор на Лил, португалските Белененсеш и Мафра, а за последно бе част от българския Арда Кърджали през пролетта, но наскоро двете страни се разделиха по взаимно съгласие.

Преди години френски издания дори бяха определили 27-годишният футболист като "перла", хванала окото на хора като Марсело Биелса и Зенидин Зидан.

"Чувствам се много добре, щастлив съм, че дойдох в клуб като Етър. Отборът влезе в Първа лига, което е добра опция за мен, така че всичко е наред и очаквам с нетърпение предстоящите мачове. В Арда нещата бяха добре, но понякога за един футболист е по-добре да смени обстановката. Основният ми пост е атакуващ полузащитник, плеймейкър", започна Шано Буколда.

"Основната ми цел в момента е да играя с екипа на Етър възможно най-много и да печелим всеки един мач", допълни французинът при представянето си.

"Да, вярно е, че в Монако играхме заедно 4 години с Килиан Мбапе и поддържаме добри отношения. Освен него имаше и други големи имена", завърши Буколда.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 410 млрд. долара са нужни за възстановяването на Украйна след войната
Над 410 млрд. долара са нужни за възстановяването на Украйна след войната
Ботев Враца задържа трима от своите основни футболисти
Ботев Враца задържа трима от своите основни футболисти