НОВИНИ

Ева Брезалиева води в многобоя на "София къп"

ева брезалиева била освободена клуб олимпия бургас
Снимка: Анна Недкова, БФХГ
bnt avatar logo
от БНТ
08:54, 08.04.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Ева Брезалиева е водач във временното класиране след изиграването на първите два уреда (обръч и топка) на международния турнир по художествена гимнастика "София къп", който се провежда в столичната зала "София" в Борисовата градина.

Възпитаничката на Бранимира Маркова събра сбор от 65.650 т. ( 33.600 за обръч и 32.050 за топка) и поведе във временното класиране.

Татяна Воложанина е втората българка, която след първия състезателен ден намира място в класирането. Тя събра сбор от 62.400 т. (32.250 за обръч и 30.150 за топка), което я нарежда на временното трето място.

Третата ни представителка Магдалина Миневска е със сбор от 60.000 т. (30.200 за обръч и 29.800 за топка), което след първия ден я оставя извън класирането, тъй като регламент за многобоя се класират по две гимнастички от държава, събрали на висок сбор.

Иначе точките за многобоя биха отредили на Маги четвъртото място във временното класиране. За финалите в неделя на обръч се класираха Ева Брезалиева с най-висок резултат и Татяна Воложанина с трета по сила оценка.

На топка отново Ева намира място във финала с първи резултат, а Татяна се класира с втори резултат. Втора във временното класиране за многобоя е Кристина Погранична от Украйна със сбор от 63.400.

В събота, 8 април, са изпълненията с бухалки и лента, след което ще знаем призьорките в многобоя, както и финалистките на всичките четири уреда.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветан Цветанов: Правителство ще има, но не с пълен мандат
Цветан Цветанов: Правителство ще има, но не с пълен мандат
Почти двойно се е повишил размерът на местните данъци и такси в Благоевград
Почти двойно се е повишил размерът на местните данъци и такси в Благоевград