НОВИНИ

Ева Янева и Волеро отново триумфираха с титлата във Франция

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:03, 15.05.2023 (обновена)
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
ева янева волеро отново триумфираха титлата франция
Слушай новината

Българската волейболистка Ева Янева помогна на своя клубен Волеро Льо Кане да триумфира за втори пореден сезон с титлата във Франция, след като на финала надигра с 2-0 победи френския Мюлуз.

Във втората среща вчера вечерта Янева и съотборничките ѝ се наложиха с 3:1 гейма (15:25, 26:24, 26:24, 25:16) като гост и по този начин стигнаха до втора титла в историята си.

Ева Янева, която е и капитан на своя тим беше избрана за най-полезна състезателка в срещата, в която тя реализира 11 точки, докато най-резултатна за победителките стана рускинята Вита Акимова с 29 пункта.

След края на срещата пък българката даде интервю пред френската телевизия "РМС Спорт", в което обяви, че през следващия сезон отново ще носи екипа на Волеро Льо Кане.

"Първо, мисля и усещам, че има още какво да дам на този отбор, на тези момичета. Не съм готова все още да изляза в пенсия. Имам желание да играя, обичам волейбола и това, което правя", коментира българката пред местната телевизия BFM, която е базирана в Ница.

Следващата цел пред отбора и Ева Янева, след като тимът за втори пореден път спечели титлата във Франция, е сериозен пробив в Шампионската лига. През този сезон тимът стигна до осминафиналите и това е първи подобен успех за френски тим от 2015 година.

"Шампионската лига е нещо голямо и изключително. Надявам се, че следващата година наистина ще имаме възможност да направим нещо още по-добро и ще работим много, за да го постигнем", каза още Янева.

Янева се присъедини към френския клуб през 2019-а година, а в своята дълга кариера 37-годишната състезателка е играла още за отбори като ЦСКА, Динамо Москва, Динамо Казан, Кан, КСМ Букурещ, Сариер и други.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремко Евенепул се оттегли от колоездачната Обиколка на Италия заради положителен тест за COVID-19
Ремко Евенепул се оттегли от колоездачната Обиколка на Италия заради положителен тест за COVID-19
Борисов отговори на Гешев: На никого не съм се обаждал, никакви листчета не съм пращал
Борисов отговори на Гешев: На никого не съм се обаждал, никакви листчета не съм пращал