НОВИНИ

Евертън и Тотнъм не се победиха в луд сблъсък на "Гуудисън Парк" с два червени картона

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:55, 03.04.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
евертън тотнъм победиха луд сблъсък гуудисън парк два червени картона
Слушай новината

Отборите на Евертън и Тотнъм завършиха наравно 1:1 в особено драматичен сблъсък, който беше белязан от два червени картона.

Равенството измъкна "карамелите" от зоната на изпадащите, като те се настаниха на 15-a позиция с 27 пункта, колкото имат още и тимовете на Уест Хям, Нотингам Форест и Борнемут. Любопитното е, че съставите от 13-о до 19-о място в подреждането са събрани в само три точки, което обещава много вълнуваща битка за оцеляване до края на сезона.

В същото време пък "шпорите", които изиграха първия си двубой след напускането на Антонио Конте, се върнаха в топ 4, изравнявайки се по точки с отборите на Нюкасъл и Манчестър Юнайтед, но лондончани имат два мача по-малко спрямо своите конкуренти.

След нулево първо полувреме на "Гуудисън Парк" първата по-интересна ситуация дойде в 58-а минута, когато Абдулай Дюкуре бе изгонен с директен червен картон за удар в лицето на Хари Кейн без топка, оставайки домакините с човек по-малко.

Тотнъм се възползва от численото си превъзходство и десетина минути по-късно откри резултата с гол от дузпа на Кейн, отсъдена заради нарушение на Майкъл Кийн срещу Кристиан Ромеро.

Макар и останали с 10 души, футболистите на Евертън не се предадоха и натиснаха в търсене на изравнителния гол. Техните надежди поне за точка станаха още по-големи в 88-а минута, когато Лукас Моура също бе изгонен с директен червен картон за опасно влизане в краката на съперник.

Само 120 секунди по-късно пък дойде и заветният миг за "карамелите", а в герой за тях се превърна Майкъл Кийн. Защитникът се реваншира за нарушението при дузпата по-рано и със страхотен удар от дистанция матира Юго Лорис и така донесе точката за състава на Шон Дайш.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежи от дъжд и сняг днес
Валежи от дъжд и сняг днес
Петролът рязко поскъпна
Петролът рязко поскъпна