НОВИНИ

Евертън записа трети пореден успех и продължи кризата в Арсенал

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:59, 20.12.2020
Чете се за: 00:49 мин.
Футбол
евертън записа трети пореден успех продължи кризата арсенал

"Карамелите" на Карло Анчелоти спечелиха в трети пореден двубой и по този начин се изкачиха на второто място в английската Висша Лига, като имат 26 точки, докато Арсенал са 15-ти с 14 пункта и без победа във вече седми последователен мач.

Домакините откриха в средата на първата част, когато удар с глава на Доминик Калвърт-Люин се отклони от Роб Ходинг и влетя в мрежата на лондончани.

В 35-та минута обаче Том Дейвис повали Ейнсли Мейтланд-Найлс в наказателното поле и "артилеристите" поличиха право да изпълнят дузпа. Никола Пепе се нагърби с отговорността и успя да изравни резултата на "Гудисън Парк".

В края на първата част обаче "сините" отново излязоха напред, след като центриране на Гилфи Сигурдсон от ъглов удар бе засечено от Йери Мина на близката греда за 2:1.

След почивката гостите опитаха да стигнат до изравняване, а Давид Луис беше много близо до гола в 54-та минута, когато нацели страничния стълб от около 12-13 метра, при опита си да се възползва от лошо избиване на вратаря Пикфорд.

В шестата минута на добавеното време гостите отново бяха близо до изравнителен гол, когато Букайо Сако се измъкна в наказателното поле на Евретън, но Джордан Пикфорд отрази удара му, за да запази трите точки за състава от Ливърпул.

В друг мач от кръга отборите на Нюкасъл и Фулъм поделиха точките - 1:1. Гостите поведоха след автогол на Мат Ричи в 42-та минута, но домакините изравниха в 64-та минута след спорна дузпа, която Калъм Уилсън реализира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов инспектира завода за преработка на боклук в Пазарджик
Борисов инспектира завода за преработка на боклук в Пазарджик
Лион спечели в Ница и огалви подреждането в "Лига 1"
Лион спечели в Ница и огалви подреждането в "Лига 1"