НОВИНИ

Европейска премиера на мюзикъла "Чаплин" във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
17:08, 24.07.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Мюзикълът “Чаплин” е поредната премиера от програмата на фестивала “Опера в Летния театър” във Варна. В събота музиката на Крис Къртис по либрето на Томас Мийхън ще се срещне за първи път с европейска публика.

Мюзикълът “Чаплин” е създаден върху житейската автобиография на великия филмов актьор, режисьор, сценарист, композитор и продуцент. В ролята на Чарли - човекът, създал образа на малкия човек, обикнат от всички, но самият той борещ се за обич през целия си живот, се превъплъщава Мариан Бачев.

"Това е много различно дори от това, което аз като актьор съм правил. Защото ролята е по-скоро драматична, отколкото комедийна. И това, мисля, че ще ококори много зрители по отношение на познанията за Чаплин", разказа Бачев.

На сцената излизат 34-има актьори, подбрани с национален кастинг, хореограф е Анастасия Неделчева, а сценографията е на Константин Гарнизов. Режисьор на пищната и едновременно затрогваща постановка е Борис Панкин.

"Както самият Чаплин казва в речта си, когато получава "Оскар" за принос към изкуството кино: “Усмивка и сълза – така се получава добрият филм". Така че – така се е получил добрият мюзикъл", обясни режисьорът.

Мюзикълът е изцяло преведен на български език. Варненската постановка е първата не само в нашата страна, но и на континента.

Автор: Вилиана Иванова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Само едно село в окръг Гюргево остава под карантина
Само едно село в окръг Гюргево остава под карантина
Увеличава се броят на заразените с COVID-19 в дома за възрастни хора в Русе
Увеличава се броят на заразените с COVID-19 в дома за възрастни хора в Русе