НОВИНИ

На протеста вчера: Изнервен шофьор ударил момиче на блокирано кръстовище

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
14:20, 24.07.2020 (обновена)
Чете се за: 01:09 мин.
У нас
Снимка: БНТ/Архив

Инцидент при протеста снощи. 19-годишна протестираща леко е пострадала, след като изнервен водач е минал през блокадата. Напрежение е имало и на останалите блокирани кръстовища, но навременната намеса на силите на реда е успокоила ситуацията.
От полицията отново призовават и двете страни да проявяват търпимост, за да не се стига до нарушения на обществения ред.

Снощи, в 22:45 на дежурния телефон на СДВР постъпва сигнал за възникнал инцидент тук на кръстовището на бул. "България" и бул. "Фритьоф Нансен". Водач на лек автомобил, който не е бил съгласен с блокадата, решил да мине през протестиращите и леко докоснал едно от момичетата.

След инцидента 19-годишната протестираща потърсила помощ в "Пирогов" с болки в крака. От СДВР уточниха, че разследват случая и затова не могат да кажат какво точно е станало дали колата е минала през крака й, или я е бутнала.

Комисар Радослав Стойнев, началник на отдел "Охранителна полиция", СДВР: Не е тежко ПТП, но е имало водач, който не е бил съгласен с поведението на протестиращите , с това, че го задържат в района на кръстовището и демонстративно е напуснал кръстовището, след което е имало съприкосновение между автомобила и хората които са блокирали самото кръстовище при което това момиче се е оплакало от болки в крака.

Момичето е в добро състояние и е освободена е от болницата.Разпитана е от служители на "Пътната полиция" за инцидента. Ако бъде констатирано нарушение от страна на водача, той ще бъде санкциониран, обясни още комисар Стойнев. Той признава, че някой от действията на протестиращите са спонтанни и от полицията не винаги знаят какво се планира.

Комисар Радослав Стойнев, началник на отдел "Охранителна полиция", СДВР: Засега не сме допуснали и сме предотвратили няколко такива случая на възникнало напрежение и не сме допуснали случаи на саморазправа.

Няколко поредни вечери се налага и допълнителна заетост на почистващите фирми. От столичната община обясниха, че без допълнително заплащане, те е трябвало да изчистят тоалетната хартия, семките и бонбоните, които протестиращите оставиха. Отново от почистващите фирми имат ангажимента да свалят картонените плакати, които протестиращите редовно закачат на пътните знаци. Има и сигнали за разместени кашпи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джордан Хендерсън е №1 в Англия
Джордан Хендерсън е №1 в Англия
Прокуратурата поиска Христо Иванов да се извини за неверни и обидни твърдения
Прокуратурата поиска Христо Иванов да се извини за неверни и обидни твърдения