НОВИНИ

Европейска вечер за престиж за Лудогорец и ЦСКА

Жеферсон
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:41, 09.12.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Лудогорец и ЦСКА ще изиграят последните си мачове в Европа за сезона тази вечер. Двата тима вече загубиха шансове да продължат след групите на турнирите, в които участват.

Тимът на ЦСКА посреща Рома от 19.45 часа на Националния стадион „Васил Левски“ в последен мач от груповата фаза на Лигата на конференциите. Стойчо Младенов отново ще се изправи в треньорски дуел не с кого да е, а с Жозе Моуриньо.

ЦСКА е на дъното в Група C само с една точка (1 равенство, 4 загуби). „Червените“ ще разчитат на домакинското си предимство, за да възвърнат малко гордостта си, тъй като загубиха само два пъти в своите 15 мача у дома през настоящия сезон (10 победи, 3 равенства).

Срещата е от изключителна важност за състава на Жозе Моуриньо, който ще търси задължителна победа, за да запази шансове за първото място. Това би било възможно ако временният лидер Бодьо/Глимт загуби или завърши наравно със Зоря Луганск в Запорожие.

Лудогорец излиза в Разград срещу Мидтиланд. Срещата от Лига Европа ще стартира в 22.00 часа. Датчаните имат шанс да се класират напред, тъй като Брага е само с точка повече към момента. Лидер е Цървена звезда с два пункта повече от Мидтиланд.

Единствено Лудогорец вече няма математически шансове да продължи след само едно равенство от пет срещи в групата.

"Мачът е най-вече за престиж за нашия отбор. Възможностите, които имаме, не отговарят на представянето ни до този момент. Всички сме мотивирани да завършим кампанията с победа“, сподели Станислав Генчев в навечерието на срещата.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жизненоважни лекарства за деца липсват от аптечната мрежа, сигнализират пациенти
Жизненоважни лекарства за деца липсват от аптечната мрежа, сигнализират пациенти
Милен Керемедчиев: Губещият от разговора Байдън - Путин е Украйна
Милен Керемедчиев: Губещият от разговора Байдън - Путин е Украйна