НОВИНИ

ФА Къп ще има нов носител! Нотингам разгроми Лестър на 1/16-финалите

къп нов носител нотингам разгроми лестър финалите
bnt avatar logo
от БНТ
20:03, 06.02.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Спящият гигант на английския футбол - Нотингам Форест, продължава със страхотните си изяви в тазгодишното издание на ФА Къп.

След като осмият в Чемпиъншип отстрани в третия кръг на надпреварата Арсенал, днес селекцията на Стийв Купър взе скалпа на действащия носител на трофея Лестър Сити. В двубой от 1/16-финалите за Купата на Англия, Форест победи "лисиците" с 4:1 на своя "Сити Граунд".

Първото попадение в срещата падна в средата на полувремето. Бренън Джонсън центрира в наказателното поле на Лестър, където Кайнан Дейвис отклони с глава към Филип Зинкернагел, който отблизо прониза вратата на гостите за 1:0.

Попадението разколеба състава на Брендан Роджърс, който допусна второ попадение само секунди по-късно. Бранителят Джеймс Джъстин сбърка при връщането на топката към вратаря Дани Уорд, а от това се възполза Джонсън, който пресече и отбеляза в опразнената врата за 2:0.

Малко след половин час игра преднината на Нотингам в срещата стана класическа, благодарение на Джо Уоръл, който се разписа след центриране от ъглов удар.

Лестър намали изоставането си в резултата пет минути преди края на полувремето. Келечи Ихеаначо се възползва от неразчетено излизане на стража на домакините Брис Самба и отбеляза почетното попадение за гостите.

Крайното 4:1 в полза на Нотингам оформи Джед Спенс в 61-ата минута.

За място на четвъртфиналите във ФА Къп, Форест ще спори с Хъдърсфийлд.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новите фактури за ток - от понеделник с компенсации за бизнеса
Новите фактури за ток - от понеделник с компенсации за бизнеса
Газови войни: Има ли координирана атака срещу "Булгаргаз"?
Газови войни: Има ли координирана атака срещу "Булгаргаз"?