НОВИНИ

Фамозно второ полувреме донесе успех на Брайтън срещу Тотнъм във Висшата лига

"Чайките" изоставаха с 0:2, но в рамките на 20 минути, след подновяването на играта, вкараха три безответни гола.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
20:30, 06.10.2024
Чете се за: 04:45 мин.
Спорт
Брайтън
Снимка: БТА
Слушай новината

Брайтън осъществи пълен обрат срещу Тотнъм в последния мач от седмия кръг на Висшата лига. "Чайките" изоставаха с 0:2, но в рамките на 20 минути след подновяването на играта вкараха три безответни гола, с което извоюваха трите точки за радост на домакинската публика. Точка на спора сложи бившият футболист на Арсенал Дани Уелбек.

Двубоят предвещаваше голове и съвсем очаквано още в първите минути гостите можеха да открият резултата чрез Деян Кулушвески и Джеймс Мадисън, но бранителите на Брайтън се справиха с опасността.

Защитата на домакините обаче бе разклатена в деветата минута, когато Адам Уебстър пострада и трябваше да бъде сменен принудително от Игор Хулио.

След известно затишие "шпорите" намериха пролука, от която се възползваха в 22-ата минута. Педро Поро намери Тимо Вернер в наказателното поле, след като бе изведен от Бренън Джонсън, а ударът с глава на германеца се озова във вратата на "чайките" след няколко рикошета. Испанският краен бранител обаче е бил в положение на засада и голът бе отменен.

Две минути по-късно обаче този път нямаше кой да спаси домакините и Тотнъм поведе в резултата. Дестини Удоджи и Джеймс Мадисън комбинираха усилия да откраднат топката от Жоржиньо Рутер в половината на домакините. Англичанинът подаде към сънародника му Доминик Соланке, а централният нападател изведе 23-годишният Джонсън, който вкара в шести пореден мач.

След малко повече от половин час игра Брайтън стигна до първото си добро положение, което бе опропастено от бившият футболист на Арсенал Дани Уелбек. Кауро Митома напредна по лявото крило и центрира към опитния англичанин, но той разочарова със завършващия удар.

Възпитаниците на най-младия треньор в историята на Висшата лига Фабиан Хюрцелер обаче не успяха да наложат стила си, от което се възползва Мадисън, който удвои аванса за "шпорите" в 37-ата минута. Английският национал нанесе лек, но техничен удар в долния ляв ъгъл на вратата пазена от Барт Вербрюген, след като бе намерен от Тимо Вернер на границата на наказателното поле.

Три минути след подновяването на играта обаче "чайките" върнаха едно попадение чрез Янкуба Минте. Митома отново тероризира Поро по левия фланг на нападението и този път центрира с левия крак към гамбиеца, който се възползва от неуспеха на Удоджи да изчисти топката.

Домакините бяха по-настоятелния отбор в началото на втората част и тяхното старание бе възнаградено отново в 58-ата минута. Отново японецът Митома даде завършващото подаване, но този път адресатът бе грешника за първия гол Рутер, който изкупи вината си и изравни резултата.

Осем минути по-късно феновете на Брайтън изригнаха, след като отборът им реализира пълен обрат. Жоржиньо Рутер се пребори добре за топката и успя да центрира към непокрития Уелбек, който наказа Гилермо Викарио за трети път в днешната среща.

Докрая на двубоя селекцията на Анге Постекоглу не успя да превъзмогне шока от тяхното срутване и така домакините, които контролираха цялото второ полувреме, се поздравиха с трите точки.

Брайтън изпревари Тотнъм в класирането и вече се намира на 7-о място с 12 точки. С един пункт по-малко и две позиции по-надолу се намира днешния им съперник.

След паузата за мачовете на националните отбори, "чайките" ще гостуват на друг тежък съперник - Нюкасъл. "Шпорите" пък ще приемат на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" Уест Хям.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Бербатов: Критиките към тен Хаг ще продължат да растат
Димитър Бербатов: Критиките към тен Хаг ще продължат да растат
Двоен агент под прикритие - какво е да си внедрен в терористична организация?
Двоен агент под прикритие - какво е да си внедрен в терористична организация?