НОВИНИ

Федерер е изненадан от бързото си възстановяване

федерер изненадан бързото възстановяване
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:54, 20.09.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Швейцарският тенисист Роджър Федерер разкри моментната си форма, впечатленията си от отличната игра на Новак Джокович и очакванията си за предстоящия турнир Лейвър Къп.

“Чувствам се отлично, възстановителният процес върви добре. Изненадан съм колко лесно се справям с рехабилитацията, като имаме предвид, че упражненията не са любимата част от работата на един добър спортист. След дълги години пътуване, прекараното време у дома със семейството бе наистина приятно. Разбира се, че ми се иска да съм на корта час по-скоро, но трябва да съм търпелив. Засега всичко е наред и съм щастлив”, разкри швейцарецът.

Тенисистът претърпя контузия на коляното след участието си на Уимбълдън.

Носителят на 20 титли от Големия шлем заяви, че вярва, че покоряването на календарен шлем е възможно, въпреки загубата на Новак Джокович на “US Open” от Даниил Медведев.

“Аз, Новак и Рафа бяхме близо до това постижение. За да го постигнеш обаче ти е нужен и късмет. Нуждаеш се и от постоянство и сила. Нуждаеш се от всичко необходимо. Затова е трудно. Постижимо, но трудно”, категоричен бе 40-годишният тенисист.

Роджър Федерер смята, че Отбор “Европа” ще триумфира за четвърти пореден път в турнира Лейвър Къп.

“С олимпийския шампион Саша Зеврев и шампиона от “US Open” Даниил Медведев в редиците ни, ще имаме предимство”, вярва тенисистът.

Автор: Милен Костов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама души загинаха при трудова злополука в Разградско
Двама души загинаха при трудова злополука в Разградско
Ивет Горанова вече е част от МВР
Ивет Горанова вече е част от МВР