НОВИНИ

Феликс Магат смята, че има необходимото, за да помогне на националния отбор на Германия

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:13, 12.09.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
феликс магат смята необходимото помогне националния отбор германия
Снимка: БТА
Слушай новината

Опитният германски специалист Феликс Магат смята, че има способността да върне духа на играчите в националния отбор на страната. Това заяви самият той в интервю, по време на което той бе запитан дали би застанал начело на Бундестима.

"Сега Германия се нуждае от треньор, който може да възстанови увереността и сигурността в състава. В момента футболистите чувстват несигурност. Имам способността да върна духа в играчите и те отново да се представят на много по-високо ниво", коментира опитният 70-годишен наставник, цитиран от Скай Спортс.

Припомняме ви, че Германия остана без своя треньор Ханзи Флик, който беше уволнен заради серията от слаби резултати и така четирикратните световни шампиони ще бъдат водени от легендата Руди Фьолер в контролата тази вечер срещу Франция в Дортмунд.

Според медиите в страната фаворити за поста селекционер на Бундестима са бившият треньор на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман и австриецът Оливер Гласнер, който изведе Айнтрахт Франкфурт до триумф в турнира Лига Европа през сезон 2021/22.

Колкото до самият Феликс Магат, за последно той бе начело на Херта Берлин, като помогна на "Старата дама" да оцелее в Бундеслигата през сезон 2021/22.

В своята богата треньорска кариера Магат е водил още редица популярни отбори в Германия, сред които Хамбургер ШФ, Щутгарт, Вердер Бремен, Айнтрахт Франкфурт, Байерн Мюнхен, Волфсбург, Шалке 04 и още няколко отбора в чужбина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕП одобри Илиана Иванова за еврокомисар
ЕП одобри Илиана Иванова за еврокомисар
Край на хартиената извинителна бележка за учениците
Край на хартиената извинителна бележка за учениците