НОВИНИ

Феноменален Алберт Попов с 6-то време след първия манш в Шамони

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:54, 31.01.2021
Чете се за: 00:35 мин.
Зимни
феноменален алберт попов време първия манш шамони

Българският алпиец за пореден път затвърди добрата си форма, правейки страхотно каране, което му отреди 6-то място на финала на първия манш и страхотни изходни позиции за второто каране, което започва в 13:30 часа българско време.

Алберт направи отлично спускане, като през цялото време караше с премерен риск, което му позволи да завърши на 0.68 секунди от победителя Хенрик Кристоферсен.

По този начин 23-годишния българин ще кара за пети пореден път във втория манш през настоящия сезон, а всички ние му стискаме палци да направи и много силно второ каране, а защо не и да подобри своето върхово постижение за Световната Купа, което е именно 6-то място.

За разлика от вчера, днес атмосферните условия в Шамони са далеч по-добри, което доведе и до по-малки разлики между първите 30, които ще карат и във втория манш.

Както вече стана ясно, лидер след първото каране е Хенрик Кристоферсен, следван на 0.23 секунди от лидера в битката за Кристалния глобус Алекси Пенторо и Марко Шварц, който е с изоставане от 0.44 секунди.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Кузманов стартира с успех на Чалънджър в Анталия
Димитър Кузманов стартира с успех на Чалънджър в Анталия
Отстраниха 6 кг киста при операция на 65-годишна жена в Пловдив
Отстраниха 6 кг киста при операция на 65-годишна жена в Пловдив