НОВИНИ

Фенове на Нюкасъл скандирали "герой" по адрес на лекаря, спасил запалянкото на тима

фенове нюкасъл скандирали герой адрес лекаря спасил запалянкото тима
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:18, 18.10.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Докторът, който извърши животоспасяваща интервенция на фен на Нюкасъл, заяви, че това да чуе скандирания "герой" от привържениците на "свраките" е бил един от най-хубавите моменти в живота му.

Неделният мач срещу Тотнъм бе прекъснат временно в края на първото полувреме, след като играчи и фенове посочиха към главния арбитър за спешен медицински проблем по трибуните.

Том Притчард от Университетската болница на Норт Трийс в Стоктън, бил на мястото на събитията, след като отишъл да наблюдава срещата. Той предложил своята помощ и провел КПР – кардиопулмонална реанимация, на привърженика, който получил инфаркт.

Нюкасъл излезе с изявление след мача, казвайки, че фенът е "стабилизиран и в съзнание" в болница. И Притчард признава, че това, че е получил овации на крака от феновете, е било невероятен момент.

"Искам да кажа, че това не бях само аз. Имах още един приятел лекар, който ми помагаше. Линейката на Сейнт Джон беше брилянтна, клубният лекар на Нюкасъл беше там, така че не бях само аз. Но мога да кажа твърдо, че когато се връщах на седалката си и 10 000 фенове скандираха "герой" по мой адрес, това бе един от най-хубавите моменти в живота ми", каза той.

Нюкасъл загуби от Тотнъм с 2:3, но случилото се на трибуните измести фокуса от срещата.

За Притчард подобни събития са често срещани на работи, но не се очакват извън болницата.

"Това е нещо, което се случва често на работа, но не съм имал подобен случай извън болницата. Дадохме на въпросния човек шок чрез дефибрилатора и той извади голям късмет, защото много бързо пристигнаха доктор от интензивното и кардиолог, и успяхме да го съживим", завърши той.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Посланията на партиите в "Гласовете на България" (18.10.2021)
Посланията на партиите в "Гласовете на България" (18.10.2021)
Николай Денков: Решението за въвеждане на зелен сертификат е на Министерство на здравеопазването
Николай Денков: Решението за въвеждане на зелен сертификат е на Министерство на здравеопазването