НОВИНИ

Феновете на Ботев Пд: Строителят на Колежа бърза не за Левски, а за да няма контрол

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:01, 04.03.2023
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
феновете ботев строителят колежа бърза левски контрол
Слушай новината

Клубът на привържениците на Ботев Пловдив за пореден път използва своята Фейсбук страница, за да изрази възмущението си от това, което се случва със строежа на стадион "Христо Ботев".

В поредното си изявление "жълт-черните" привърженици се обърнаха към извършителя на строежа на "Колежа" Илиян Филипов, който миналия вторник спря дейностите по изграждането на съоръжението, но в днешния ден ги поднови, обещавайки, че първият етап ще бъде завършен по план до 31 март.

Феновете на Ботев Пловдив обаче директно обвиниха, че Филипов, че подновяването на строителните дейности е с цел "да избегне проверките на законно сформираните след решението на ОбС Пловдив комисии" и "за да прибере останалата печалба от осигурените 52 млн. лв".

Привържениците на "канарчетата" отново не спестиха критики и по адрес на кмета на община Пловдив Здравко Димитров, посочвайки го като единствения, който носи отговорност за случващото се със стадион "Христо Ботев".

Ето и позицията на феновете на Ботев Пловдив:

"В последните няколко дни ставаме свидетели на разиграван от отговорните за строителството на стадион „Христо Ботев” театър, в който възложител и изпълнител се надпреварват да дават интервюта и да обясняват как "лошите фенове" им пречат да завършат строителството на стадиона.

В тази връзка бихме искали да подчертаем фактите, които изясняват тази внезапна медийна офанзива и събитията от последните дни:

1. Изпълнителят ДЗЗД "Колежа" с водещ партньор ПИМК бърза не за футболната среща с Левски, а за получаване на Акт 15, с който му се приема строежа, за да избегне проверките на законно сформираните след решението на ОбС Пловдив комисии.

2. Изпълнителят върна в събота строителите на стадиона не защото е ботевист, а за да прибере останалата печалба от осигурените 52 млн. лв., което в огромна степен е заслуга на истинските ботевисти - феновете.

3. Мажоритарният собственик на ПФК Ботев г-н Антон Зингаревич е излъган за срока на построяването на стадиона от този, който се хвали, че го е довел в Ботев, а не от феновете, които не може да са отговорни за евентуални негови действия.

Освен това уведомяваме г-н Здравко Димитров и г-н Илиян Филипов, че жалките им опити да прехвърлят проблема от "болната" на "здравата" глава, няма да успеят. Отговорни за строителството на стадиона и свързаните с него действия, в това число и възлагането на гласуваната от ОС Пловдив сума, са единствено възложителят, в лицето на кмета на общината и неговия екип, и строителят, в лицето на ДЗЗД "Колежа".

Непрестанните упреци към членовете на назначените от самия Здравко Димитров комисии, както и към представителите на Сдружение ПФК "Ботев", няма да ни накарат да отстъпим и ще продължим да отстояваме целта си – КАЧЕСТВЕНО ЗАВЪРШЕН СТАДИОН С ЦЯЛОСТНО ИЗПЪЛНЕНА КОЗИРКА НА ЧЕТИРИ ТРИБУНИ. Специално на г-н Филипов припомняме, че приемаме атаката срещу всеки от нас като атака срещу всички ни.

Ще ви държим отговорни както за действията, така и за бездействията Ви!

Бъдете будни!
Сдружение ПФК Ботев
Клуб на привържениците на Ботев Пловдив
The voice of Bultras"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все по-топло време през новата седмица
Все по-топло време през новата седмица
Тревожна тенденция: Увеличават се пациентите с глаукома у нас
Тревожна тенденция: Увеличават се пациентите с глаукома у нас