НОВИНИ

Ферари представи болида си за новия сезон във Формула 1

ферари представи болида новия сезон формула
bnt avatar logo
от БНТ
19:40, 14.02.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Ферари представи своя болид модел SF-23 за предстоящия сезон във Формула 1 в офисите в Маранело, с който ще се бори с Ред Бул при конструкторите и с Макс Верстапен при пилотите.

Емблематичният производител от Италия финишира втори и в двете крайни класирания миналата година. Пилот на „черните кончета“ не е печелил световната титла от Кими Райконен през 2007-а, а последният триумф при конструкторите дойде през следващата година.

„Целта е ясна – да победим“, каза Шарл Льоклер, който подкара болида пред около 500 от най-верните привърженици на Ферари. „Чувството за победа е това, което мотивира както мен, така и отбора. Наистина очаквам с нетърпение да се кача обратно в колата и да се опитам да спечеля световната титла. Ако в даден момент от сезона наш пилот е в битката за титлата…то тогава съм сигурен, че тимът ще направи всичко възможно да го постави в най-добрите възможни условия, за да успее да постигне целта си“, каза още монегаскът.

Предстоящият сезон ще бъде дебютен за новия шеф на Ферари Фредерик Васьор, който застана начело през декември след оставката на Матия Биното месец преди това. Васьор придоби репутация за развитието на нов таланти, помагайки за спечелването на Ф2 сериите през 2005 и 2006 години съответно с бъдещите световни шампиони Нико Розберг и Люис Хамилтън. Той има сериозни взаимоотношения от юношеските категории с Льоклер.

„Усеща се отговорността за тима, страхотна чест е, но в края на деня важното е да бъдеш успешен. Искаме да покажем най-доброто от себе си и не искам да бъда щастлив само защото съм във Ферари, най-важното е да спечелим“, сподели французинът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хаос с изплащането на пенсиите на хора с изтекли ТЕЛК решения
Хаос с изплащането на пенсиите на хора с изтекли ТЕЛК решения
Проверка на БНТ: Литър мляко се оскъпява над 3 пъти от фермата до крайния потребител
Проверка на БНТ: Литър мляко се оскъпява над 3 пъти от фермата до крайния потребител