НОВИНИ

Ферари сменя Матиа Биното с шефа на Алфа Ромео

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:15, 15.11.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
ферари сменя матиа биното шефа алфа ромео
Слушай новината

Италианското издание "Гадзета дело Спорт" излезе с новината, че отборът на Ферари във Формула 1 смята да се раздели с шефа си Матиа Биното, като решението е било взето лично от президента на автомобилния производител Джон Елкан.

Според информациите Биното ще бъде заменен на поста от французина Фредерик Васьор, който в момента е шеф на отбора на Алфа Ромео във Формула 1.

Матиа Биното зае длъжността в началото на 2019 година, заменяйки на поста Маурицио Аривабене, но през последните месеци столът му е сериозно разклатен след случилото се през сезон 2022.

В началото на годината Ферари разполагаше с най-бързия автомобил, като дори техният пилот Шарл Льоклер беше лидер в шампионата, но поредица от лоши стратегически решения костваха на "черните кончета" редица победи и в крайна сметка шансовете им да се борят за титлите и при пилотите, и при конструкторите.

Именно този развой на събитията доведе и до конфликт между Матиа Биното и Льоклер, което също би могло да има значение при взимането на решение за освобождаването на Биното.

Спряганият за негов заместник Фредерик Васьор пък е начело на Алфа Ромео от юли 2017 година. Именно под негово ръководство Шарл Льоклер направи дебюта си във Формула 1 през сезон 2018 като пилот на италианския тим.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КС отказа да тълкува правото на главния прокурор да осъществява надзор за законност
КС отказа да тълкува правото на главния прокурор да осъществява надзор за законност
ООН: 8 милиарда души стана населението на Земята (видео)
ООН: 8 милиарда души стана населението на Земята (видео)