НОВИНИ

Фернандо Алонсо планира още две или три години във Формула 1

Формула 1 Фернандо Алонсо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:20, 08.04.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо заяви, че планира да кара поне още две или три години, отричайки да усеща напрежение да освободи мястото си на по-млад пилот.

40-годишният испанец е във втория си сезон с френския тим Алпин заедно с Естебан Окон, като високооценяваният талант Оскар Пиастри е резервният им пилот и чука вече на вратата. 21-годишният австралиец е считан за издигане през следващия сезон, без значение дали с Алпин или друг отбор. Но Алонсо настоя, че докато продължава да се представя добре, той няма притеснения.

„Очевидно е, че ако бях на 25 години, нямаше да има подобни разговори, става въпрос за възрастта. Но смятам, че тук става въпрос за представянето. Миналата година мисля, че се справих добре. Да видим как ще се развият нещата този сезон, но става въпрос за представяне, а не за възраст“, коментира той преди неделното Гран При на Австралия.

Алонсо дебютира във Ф1 през 2001 и стана световен шампион през 2005 и 2006.

След над 300 състезания той си взе почивка от най-престижната автомобилна надпревара, печелейки Световния шампионат по издръжливост и 24-те часа на Льо Ман съответно през 2018 и 2019. Сега обратно на пистата във Ф1 той каза, че остава гладен за още успехи.

„Все още усещам, че съм конкурентен и бърз и се наслаждавам на престоя си във Формула 1, така че вероятно ще карам още няколко години, две или три години. Ако бъде с Алпин ще е супер, ако е с друг тим – също. Ще започна тези разговори вероятно през лятото“, заявърши испанецът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шефът на НСО опроверга твърдения, че е проявил насилие спрямо гражданин
Шефът на НСО опроверга твърдения, че е проявил насилие спрямо гражданин
ПП и ИТН няма да оттеглят кандидатурите си за БНБ
ПП и ИТН няма да оттеглят кандидатурите си за БНБ