НОВИНИ

Филаделфия се наложи над Бостън след 45 точки от Джеймс Хардън

Джеймс Хардън Джейсън Тейтъм Филаделфия Севинтисиксърс 76 Бостън Селтикс
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:36, 02.05.2023
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Филаделфия Севънтисиксърс взе откриващия мач в полуфиналната серия на Изток срещу Бостън Селтикс, след като спечели със 119:115 като гост.

Сиксърс бе без фаворита за MVP на редовния сезон Джоуел Ембийд, но в негово отсъствие диригентската палка пое Джеймс Хардън, който отбеляза 45 точки за успеха.

След равностоен двубой в зала "Ти Ди Гардън" и общо 16 размени на водачеството, Хардън нанесе решаващия удар с тройка през Ал Хорфърд 1.6 секунди преди края. Това бе седмата успешна стрела отдалеч на гарда, като той добави шест асистенции и две откраднат топки към статистиката си и изравни личното си постижение за най-много точки в мач от плейофите. Тайрийз Макси добави 26 точки,а Де'Антъни Мелтън се включи от пейката с 5/6 стрелби от тройката.

За Бостън звездата Джейсън Тейтъм завърши с дабъЛ-дабъл от 39 точки, 11 борби и 5 асистенции, а Джейлън Браун отбеляза 23 пункта. Домакините имаха страхотна успеваемост на стрелбата (58.7%), но опитаха едва 75 изстрела, докато Сиксърс отбеляза седем тройки повече от съперника си при над 44% успеваемост от далечно разстояние.

"Не сме дошли тук с нагласата да загубим. Дойдохме, за да победим. Независимо дали Джо (Ембийд) ще се върне в игра, ние ще сме готови", коментира Хардън след успеха.

Мач №2 от серията е в сряда, отново в Бостън.

На Запад лидерът в редовния сезон Денвър Нъгетс поведе с 2:0 победи на Финикс Сънс след победа с 97:87 у дома. Двукратният MVP на лигата Никола Йокич отново бе на висота с дабъл-дабъл от 39 точки, 16 борби, 5 асистенции и 2 откраднати топки, а Арън Гордън добави 16 точки. За Финикс Девин Букър завърши с 35 точки, а Кевин Дюрант се отчете с 24 точки и 8 борби, но ветеранът Крис Пол се контузи в третата част и е под въпрос за следващите мачове. Серията се мести за две срещи в Аризона, които ще се играят в петък и неделя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От днес пускат зелената зона за паркиране в Бургас
От днес пускат зелената зона за паркиране в Бургас
Мощите на Свети Георги Победоносец в Църногорския манастир
Мощите на Свети Георги Победоносец в Църногорския манастир